Amenajarea casei

#pudra de talc #mucegai #utilizare pudra de talc #pete de grasime #solutii de curatare

Ce poti face cu pudra de talc

Pudra de talc este este un produs util pentru tratarea iritatiilor bebelusului in urma purtarii scutecelor. Pe langa aceasta utilizare, pudra de talc poate fi folosita in gospodarie, pentru indepartarea petelor de grasime de pe haine.

Iata cum poti folosi pudra de talc:
 

Sampon uscat pentru animalele de companie


Animalul tau de companie are blanita deteriorata? Incearca sa folosesti putina pudra talc. Foloseste 2 maini de pudra de talc, pe care o ungi pe toata suprafata blanei. Lasa apoi sa actioneze cateva minute, dupa care periaza animalul de companie. Nu numai ca blana va arata impecabil, dar va mirosi si foarte frumos.

Acelasi lucru il poti face si cu parul tau, atunci cand isi pierde stralucirea si supletea.
 

Absoarbe petele de grasime de pe haine


Prajirea mancarurilor poate fi un lucru periculos, in special pentru hainele tale. Daca ti-a stropit hainele cu ulei sau alte grasimi, incearca sa masezi pata cu putina pudra de talc aplicata pe un burete sau discheta demachianta.

Ai grija sa cureti bine pata, dupa care indepartezi excesul de pudra de talc. Repeta operatiunea pana cand pata dispare.
 

Curata cartile de joc


Pudra de talc este metoda eficienta de a curata si pastra cartile de joc curate pentru un timp indelungat. Acestea nu se vor mai lipi unele de altele si nu se vor deteriora. Aseaza cartile de joc intr-o punga de plastic si toarna putina pudra de talc.

Sigileaza punga si scutur-o de cateva ori. Cand vei scoate cartile de joc din punga acestea vor fi proaspete si fine la atingere, cu un parfum placut.
 

Pentru manusile de plastic


Nu te mai chinui sa iti introduci mainile in manusile de plastic care au ramas fara stratul de pudra dinauntru. Inainte de a folosi manusile de plastic, aplica pe maini un strat fin de pudra de talc.

In acest fel nu vei intampina probleme, iar manusile vor intra usor pe maini, iar tu nu iti vei mai vatama pielea.
 

Pudreaza bulbii de flori


Numerosi gradinari pasionati folosesc pudra de talc pentru anumiti bulbi de flori, chiar inainte de a-i planta. Intr-o punga de plastic, amesteca aproximativ 3 linguri de pudra de talc cu 6 - 7 bulbi si scutura de cateva ori.

Pudra de talc de pe bulbii florilor reduce riscul de putrezire a radacinilor si tine la distanta insectele de gradina care pot ataca floarea.
 

Indeparteaza mucegaiul de pe carti


Daca unele dintre cartile tale au fost depozitate in medii nepotrivite si au dezvoltat un strat de mucegai, poti folosi pudra de talc. Pentru inceput, aeriseste bine toate cartile. Apoi presara putina pudra de talc printre paginile cartilor si lasa asa cateva ore. Indeparteaza apoi pudra ramasa de pe fiecare carte.

Cartile nu vor arata ca noi, insa vor fi mult mai curate si parfumate.
 

Racoreste cearceafurile


In sezonul cald, atunci cand temperaturile ating cote maxime, perspectiva unui pat inabusitor este extrem de neplacuta. Daca vrei sa ai parte de un somn de calitate, fara sa transpiri toata noapte, foloseste pudra de talc.

Inainte de culcare, presara putina pudra pe talc pe saltea si apoi aseaza ceasceafurile proaspete. Pudra de talc va absorbi umezeala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului