Amenajarea casei

#construire semineu #amenajare casa #semineu

Ce focar sa aleg cand construiesc un semineu?

Alegerea unui semineu va fi mereu o alegere importanta, deoarece aceasta este una pe termen lung. De aceea, cel mai intelept mod de a proceda atunci cand construiesti un semineu este sa apelezi la o echipa de profesionisti care sa iti ofere consultanta necesara luarii celei mai perfecte alegeri pentru tine si locuinta ta.

 

Cel mai important element ce face parte din ansamblul numit semineu este focarul, inima acestuia, locul unde se produce totul, iar aici intervine o confuzie relativ generala. Oare care este cel mai bun si cel mai potrivit material pentru focar? Unele din cele mai potrivite alegeri de focare seminee sunt cele din fonta sau din otel. Nu exista optiune mai buna sau mai putin buna, ci fiecare tip de focar este adaptata nevoilor fiecarui client.

Focarul conceput din fonta are de obicei urmatoarele criterii: greutatea focarului trebuie sa fie direct proportionala cu deschiderea acestuia, grosimea fontei trebuie sa fie de 8mm, iar calitatea fontei trebie sa fie una de clasa 200. Cateva dintre caracteristicile focarelor sunt urmatoarele: puterea acestuia, adica marimea sau capacitatea de a adaposti o cantitate mai mica sau mai mare de lemne, aceasta fiind cuprinsa intre dimensiunile: 6 Kw (40-60 mp), 8 Kw (60-80 mp), 10 Kw (80-100 mp), 11 Kw (90-110 mp), 12 Kw (90-120 mp), 14 Kw (120-140 mp), 15 Kw (120-150 mp), 16 Kw (140-160 mp), 18 Kw (150-180 mp) si 25 Kw (200-250 mp). Tipul de deschidere (standard – orizontala sau vertical) este o alta caracteristica a focarelor.

Tipul de sticla este o alta caracteristica, iar aici posibilitatile de selectare sunt mai numeroase: standard, sticla stanga, sticla dreapta, 3-4 laturi sticla, semirotunda, prismatica sau tunel. Consumarea unei cantitati ridicare de lemne este impiedicata de asa numita clapeta de tiraj, oferind astfel beneficiarilor comfort indelungat si posibilitatea de a economisi fonduri. Lamele absorb un volum mare de aer, acestea reducand timpul necesar incalzirii dispozitivului.

Seminee Deva sau seminee Hunedoara este un magazin care va pune la dispozitie o gama variata de produse: focare seminee, seminee electrice, bioseminee, termoseminee, sobe si toate accesoriile necesare intretinerii in cele mai bune conditii. Echipa de profesionisti va ofera consultanta gratuita. Ei fac tot, tu trebuie doar sa pui pe foc.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea