Pe langa alegerea perdelei, foarte mult depinde si de galeria cu care o combinam. Aceasta poate fi total ascunsa, pentru a atrage atentia asupra perdelei, dar poate fi si incoronarea acesteia. Si acum va oferim 5 sugestii pentru a alege!

1. Versiunea de tavan sau de perete? In primul rand trebuie sa decideti daca doriti o galerie de tavan sau de perete. Acest lucru poate fi determinat si de structura constructiei, dar si de catre gustul Dvs. Galeriile de tavan pot fi mascate cu gipscarton, pe cand cele de perete in general sunt clar vizibile.

2. Alegeti marimea corecta! Lungimea galeriei poate fi determinata in mod ideal daca mai adaugati minimum 20-25 cm la latimea ferestrei, astfel incat perdeaua sa atarne dincolo de fereastra si sa arate intr-adevar bine. Daca nu gasiti marimea ideala, galeria poate fi ajustata la marimea corespunzatoare cu ajutorul unui element de extensie, disponibil de regula pentru majoritatea tipurilor de galerie.

3. Metal, lemn sau plastic? Galeriile sunt disponibile in mai multe tipuri de materiale si culori. sinele de tavan sunt facute in general din plastic, pe cand majoritatea galeriilor de perete sunt facute din metal sau eventual din lemn. Este important ca materialul si culoarea galeriei sa corespunda culorii si stilului perdelei, formand astfel o unitate armonioasa.

4. Galerie simpla sau multipla: Daca doriti sa fixati numai o perdea transparenta, atunci galeria simpla este suficienta. Daca insa doriti sa instalati si o draperie, atunci trebuie sa alegeti neaparat o galerie dubla pentru a manevra separat perdeaua si draperia. In cazul perdelelor intinse, de tip panou glisant, poate fi nevoie chiar de mai multe sine pe galerie.

5. Modalitatea fixarii perdelei: Perdeaua se poate fixa pe galerie in mai multe feluri. In cazul sinelor de tavan, perdeaua este sustinuta de carlige mici, iar in cazul celor de perete se folosesc inele si cleme sau inele si carlige. Perdeaua mai poate fi si trasa peste bara galeriei cu o banda speciala. Noua moda este folosirea capselor pentru perdele, montate pe bara galeriei.

Aruncati o privire la oferta Diego privind gama de galerii, si selectati-o pe cea mai potrivita pentru Dvs!

Advertorial

  •   2016-09-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii