Amenajarea casei

#feng shui #dormitor #decoratiuni interioare #lenjerie de pat #elemente feng shui

Ce culori de lenjerie de pat iti recomanda expertii Feng Shui

Practica chinezeasca Feng Shui poate asigura energia pozitiva din dormitor , in functie de amplasarea si aranjamentul mobilierului, insa aceeasi filosofie antica crede ca nuantele lenjeriei de pat pot influenta in bine starea oamenilor.

1 Culorile pamantului

Pamantul este unul dintre cele cinci elemente esentiale din Feng Shui. Desi pamantul este reprezentat deseori in decorul caminului prin plantele din ghivece, poti sa te inconjuri de aceste nuante si prin intermediul cearsafurilor in culori asociate cu pamantul. Este vorba despre crem, bej, maro deschis, galben si caramiziu. Maronul reprezinta pamantul, albul reprezinta piatra iar galbenul poate seminifica argila.

2 Culorile focului

Lumanarile sunt cea mai evidenta alegere cand vrei sa aduci elemente de foc in dormitorul tau. Completeaza aceste detalii alegand cearsafuri in nuante de rosu, portocaliu si galben inchis. Alte culori care au legatura cu focul sunt rozul inchis si deschis, dar si movul inchis, toate acestea putand fi transformate in culori ideale pentru asternuturi. Feng Shui ne recomanda sa folosim accente din aceste culori tari, astfel incat sa nu domine spatiul dormitorului.

3 Culori metalice

Metalele reprezinta un alt element esential in lumea Feng Shui. Daca vrei sa adopti acest element in dormitor, o poti face aducand obiecte metalice pe post de decoratiuni interioare , cum ar fi sculputurile sau monedele. Foloseste asternuturi in nuante ca bronzul, argintiul, auriul sau cuprul, dar si numeroase nuante de alb, toate avand legatura cu metalul.

4 Culorile apei

Apa este unul dintre cele mai puternice elemente in Feng Shui deoarece acopera mare parte din suprafata Pamantului. Desi poti aduce multe elemente de apa in dormitor sub forma de fantani mici sau acvarii , anumite culori pot reflecta la fel de bine acest element. Gaseste cearsafuri in culori care te duc cu gandul la apa cum ar fi bleu, albastru sau negru.

5 Culorile lemnului

Designerii ne recomanda sa aducem un element de lemn in dormitor prin intermediul mobilierului, al podelei sau al plantelor de bambus. In plus, putem gasi asternuturi in culori reprezentative pentru aceste element cum ar fi verdele sau maronul inchis. Lemnul simbolizeaza renasterea si dezvoltarea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea