Amenajarea casei

#design interior #amenajare casa # culoare pereti #dormitor #mobila dormitor

Ce culoare ne vopsim dormitorul?

V-ati gandit vreodata cat de influente sunt culorile asupra noastra? Ne influenteaza starea de bine sau ne ajuta sa ne relaxam in momentele tensionate. Renumiti designeri de interior ne traseaza cateva directii pentru a avea un dormitor linistitor.

Culorile calde sunt mai placute pentru ochi si creeaza un efect de stimulare, in vreme ce culorile reci, ca albastru sau violet, au un efect relaxant si ne calmeaza simturile. Cum spectrul culorilor reci este mare, ne putem juca cu paleta de culori. O nuanta de verde stralucitor sau un albastru pal pot da camerei efecte vibrante si vom avea senzatia ca am intrat intr-un loc incarcat de energie.

Dar inaintea de a ne apuca de schimbat culoarea peretilor, trebuie sa tinem cont de temperatura camerei. Daca nu respectam cateva reguli, nu vom obtine rezultatul mult dorit pentru transformarea dormitorului in locul cel mai linistit din casa.Daca nu sunteti un iubitor al culorilor puternice, nuantele calde va pot imbraca simturile. Puteti folosi galben pal sau roz, sunt o alegere potrivita pentru cei care opteaza pentru simplitate.

Designerul Brian Patrick Flynn ne invata ce culori de vopsea sa alegem pentru a obtine o atmosfera romantica, de budoir. Astfel, persoanele visatoare isi pot transforma camera intr-un spatiu intim, incepand de la culoarea peretilor. Designerul recomanda culorile inchise ca masliniu, violet profund sau bleumarin. Pentru clientii doritori de un spatiu calm, nuantele de albasatru-gri sunt favorite, alaturi de tonuri de telina. Specialistul nu este adeptul culorilor electrizante sau in tonuri tropicale, daca ne gandim ca este un spatiu destinat relaxarii.

Designerul Kimberly Ayres ne indeamna catre culorile ce aduc seninatatea in dormitor. Lasati lumina natuala sa se reverse peste nuante moi de albastru ou de rata sau sampanie si incercati combinatii noi.

Designerul Grant K. Gibson pastreaza linia simpla, clasica a culorilor. Este de parere ca se poate juca mai usor cu mobilierul si culorile lui daca culoarea peretilor ramane mai neutra si nu incarca spatiul. Patul, pernele sau o lampa de citit vor fi puse mai bine in evidenta.

Sa nu uitam ca aceasta alegere o facem si in functie de preferintele noastre, de culorile care ne aduc in general o stare de bine. Fiecare dintre noi isi doreste ca dupa o zi lunga sa petreaca restul zilei intr-un spatiu care sa ne incarce de energie pentru ziua urmatoare. Jucati-va cu cele mai placute nuante si veti ramane surprinsi de efectul pe care il pot avea asupra starii de spirit.

Iata aici cateva sugestii de amenajare a dormitorului pentru a va alege mai usor culoare care vi se potriveste: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea