Amenajarea casei

#robot de bucatarie #electrocasnice #gatit #garantie

Ce contine un robot de bucatarie

Faci des prajituri din aluat pentru familia ta? Trebuie sa pasezi legume, sa storci fructe sau iti plac cartofii taiati sub forma de chipsuri? Toate acestea si nu numai pot fi obtinute cu ajutorul unui singur aparat, robotul de bucatarie .

Robotul de bucatarie este un aparat ultramodern, care incorporeaza unele dintre cele mai avansate tehnologii. Robotii de bucatarie difera de la caz la caz, insa toti dispun cel putin de un vas de mixare si un cutit multifunctional. La unii dintre cei mai sofisticati roboti de bucatarie intalnim chiar si 30 de functii pe care aparatul le poate indeplini.


Ce contine un robot de bucatarie


Opteaza pentru accesoriile cele mai practice, in functie de nevoile tale.  Dispozitivele si accesoriile difera de la un model la altul. Robotul de bucatarie contine aparatul propriu zis, cu un cutit multifunctional, accesoriile si recipientul de lucru.

Exista roboti care au un singur vas de mixare, cu o capacitate de 1-3 litri. Vasul de mixare sau bolul este de obicei din material transparent, cu gradatie. Alti roboti de bucatarie au si un blender, cu o capacitate de 1- 1.5 litri. In functie de numarul membrilor familiei sau de necesitatile tale, este recomandat ca pentru cantitati mai mari de mancare sa alegi un robot cu un bol care are o capacitate de minim 2 litri.

Iata in continuare accesoriile destinate sa indeplineasca diverse functii in bucatarie:
 

  • bol pentru copii. Daca ai copii mici, poti achizitiona un robot de bucatarie dotat cu un astfel de bol mic pentru prepararea mancarurilor de copii.
  • atasament pentru amestecare umeda. Este un echipamentul optional al robotului de bucatarie.
  • spirala pentru framantat. Instrumentul este din otel inoxidabil.
  • tel. Telul pentru batut sau spatula este un instrument metalic, folosit pentru aluaturi, diverse compozitii pentru prajituri, etc.
  • dispozitiv pasare
  • storcator citrice si storcator fructe
  • discuri maruntire
  • disc emulsifiere
  • disc razuire fina si disc razuire grosiera
  • disc reversibil pentru feliere si razuire
  • disc pentru cartofi pai sau chipsuri
  • dispozitiv feliere
  • dispozitiv pentru frisca
  • cutie pentru accesorii


Functii speciale


Pe langa functiile de taiere, razuire sau mixare, un robot de bucatarie poate indeplini si alte functii, speciale. De exemplu, aparatul poate fi dotat cu o frana mecanica, aflata pe suport, care opreste aparatul in 1.5 secunde.

De asemenea, poate avea o functie pentru gheata si chiar o functie de rasnita universala. Daca iti doreai o masina de tocat carne, intr-un astfel de robot de bucatarie poti avea si aceasta functie.


Caracteristici tehnice


Robotul de bucatarie are diverse trepte de viteza, unele aparate avand o singura treapta, altele chiar 4 trepte. De asemenea, robotul detine un control electronic al vitezei.

Din punct de vedere al consumului, gasesti pe piata roboti de bucatarie cu o putere foarte diversificata, de la 250 W la 1100 W.

Este important sa verifici si nivelul de silentiozitate al aparatului. Majoritatea robotilor de bucatarie au un nivel de zgomot de 75-80 dB.


Sisteme de siguranta


Cand este in functiune, robotul de bucatarie este inchis cu un capac transparent pentru protectie la stropire. Capacul este dotat cu un orificiu de umplere si presare. Pentru utilizarea confortabila, cu miscari cat mai libere, aparatul are un cablu de alimentare cu o lungime de peste 1 metru. Acesta poate avea un loc special pentru prindere a cordonului.

Pentru a evita acidentele prin alunecare, robotul de bucatarie este bine sa fie dotat cu picioruse din cauciuc cu ventuza. De asemenea, cutitele foarte ascutite ale unui robot trebuie pastrate cu atentie. In acest sens, robotul poate avea un sistem de pastrare a accesoriilor ascutite in vasul de mixare.


Garantia


Robotii de bucatarie au o garantie intre 1 si 2 ani. Verifica locatia service-ului in cazul unor defectiuni, precum si posibilitatea de returnare si termenul limita pentru acesta daca te razgandesti sau daca nu esti multumit de robotul de bucatarie cumparat.


Preturi


Preturile unui robot de bucatarie sunt foarte diversificate. Ele incep de pe la 50 lei si pot ajunge la 1100 lei bucata. Diferentele de pret nu sunt neaparat legate de numarul de functii indeplinite, ci mai degraba de firma sau calitatea materialelor.

Este recomandat sa alegi un aparat de foarte buna calitate, pentru ca accesoriile sa nu se strice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea