Amenajarea casei

#incalzire casa #avantaje #incalzire #incalzirea in tavan

Ce avantaje ai daca optezi pentru incalzirea in tavan

Incalzirea in tavan este o modalitate moderna de incalzire a spatiilor interioare, atat a celor comerciale, cat si a celor particulare.

Incalzirea in tavan se realizeaza cu ajutorul unor elemente de incalzire care se fixeaza in structura tavanului. De aici, caldura este transferata apoi spre pereti, iar de la acestia, in camera.

Iata ce avantaje are incalzirea in tavan:


1. Incalzirea in tavan este potrivita pentru spatiile private


Folosita adesea ca sistem de incalzire pentru spatiile comerciale si pentru cladiri mari, incalzirea in tavan este un sistem perfect adaptabil si in locuinta privata. Sistemul poate fi folosit in casa, depozit, atelier, pentru terasa etc.


2. Eficienta incalzirii in tavan


Sistemul de incalzire prin tavan asigura distributia uniforma a energiei termice in spatiul de locuit.

Pentru o temperatura constanta, se poate folosi un termostat. Un atuu al acestui sistem de incalzire il reprezinta prevenirea ridicarii prafului in aer. In general, pentru fiecare camera amenajata este prevazuta cu un termostat. Camerele unde functioneaza sistemul de incalzire prin tavan sunt conectate la tabloul electric.

Sistemul permite valorificarea tehnologiilor de varf (ecologice) prin folosirea surselor de energie regenerabila.


3. Incalzirea prin tavan este economica


Sistemul de incalzire nu prezinta costuri de intretinere si are un termen de functionare de lunga durata. Acest tip de incalzire reprezinta o alternativa la incalzirea cu combustibili, lemne, gaze naturale etc.

Caldura este produsa prin folosirea unei suprafete mari de radiatie, la temperaturi mici, cu un consum redus de energie pe unitatea de suprafata. In acest fel, se asigura o eficienta energetica mare cu un consum mic de resurse.

Unitatile de incalzire, termostatele si materialele auxiliare necesare pentru montaj au un termen de garantie mare. In plus, nu este nevoie de revizie periodica sau piesa de schimb. Spre deosebire de alte sistem de incalzire, incalzirea prin tavan nu necesita costuri pentru instalatii, racordari la retea, modificari in designul incaperii etc.


4. Sistem de incalzire cu un nivel inalt de confort


Sistemul de incalzire prin tavan este silentios, prezinta siguranta in functionare si poate fi instalat simplu si rapid. In functie de spatiul amenajat cu un astfel de sistem de incalzire, incalzirea prin tavan poate fi montata cel mai rapid intr-o zi.


5. Incalzirea prin tavan: ce este bine sa stii


Daca optezi pentru incalzirea prin tavan, masoara suprafata acestuia si noteaza-ti undeva pentru a oferi informatiile companiei care furnizeaza un astfel de produs.

Intreaba compania care sunt serviciile incluse in pret si ce se plateste suplimentar. De obicei, transportul si instalarea sunt servicii taxate separat, in functie de locatie si de complexitatea lucrarii. Exista posibilitatea de a plati in plus pentru conductorii electrici necesari acestui tip de sistem de incalzire.

Tot compania furnizoare este cea care poate sa faca un calcul pentru costul lucrarii, in functie de spatiul respectiv.

Sursa foto: ecobuilding.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea