Amenajarea casei

#case de lux #design interior #amenajare casa #decoartiune casa

Case de lux: un imobil de acum un secol, complet renovat si estimat la 70 de milioane de dolari

In episodul de astazi al serialului "Case de lux" iti aducem in vedere un imobil dintr-un mic catun de langa New York, care are un pret de-a dreptul prohibitiv: 70 de milioane de dolari. Construita la inceputul secolului al XX-lea dupa imaginea castelelor de pe valea Loarei, aceasta casa de lux a trecut prin renovari masive in ultimii ani, iar costurile pentru consolidarea si decorarea ei au depasit cateva zeci de milioane de dolari. Asa se explica de ce valoarea imobilului pe piata a ajuns sa fie atat de ridicata.

Gradinile, piscina si spatiul verde, un adevarat colt de rai

Nici bine nu ajungi in fata casei, ca deja te lasi cuprins de peisajul magic oferit de gazonul perfect intretinut, de piscina imensa si de gradinile care inconjoara proprietatea. Gandit ca un spatiu de recreere si relaxare, gradinile acestei case de lux se bazeaza foarte mult pe ordine si disciplina.

Copacii decorativi sunt toaletati constant, pentru a avea coroane perfecte, iar arbustii nu cresc mai mult decat trebuie, pentru a nu strica aspectul desavarsit al peisajului. De altfel, tocmai din dorinta de a nu incarca prea mult spatiul, proprietarii au ales sa nu planteze flori colorate, ci doar plante verzi.

Tot exteriorul casei a fost realizat cu rabdare si pasiune de o echipa intreaga de peisagisti si arhitecti, iar munca lor a avut nevoie de 5 ani pentru a se materializa in ceea ce se poate vedea in fotografii.

Interioarele, in ton cu natura

Pentru renovarile interioarelor, proprietarii nu au facut rabat de la cele mai scumpe si mai bune materiale, aduse tocmai din Italia si din alte colturi ale lumii. In schimb, au cerut in mod special ca designul interior sa nu fie opulent, ci mai degraba clasic, cu note contemporane. Astfel, paleta cromatica are in special nuante de bej, maro foarte deschis, auriu antichizat, alb si, desigur, negru.

In majoritatea incaperilor, pardoseala din lemn masiv este protejata si decorata de covoare rustice, iar piesele de mobilier sunt realizate din materiale naturale si tapiterii din tesaturi de cea mai buna calitate.

Unele camere, cum este sala de mese, au acces direct spre gradini, pentru ca invitatii sa poata iesi la aer curat fara sa strabata intreaga casa.

Alte camere au fost amenajate ca niste mici refugii, din care se poate admira privelistea uluitoare din jur.

Aceasta casa de lux dispune de 11 dormitoare, 2 camere pentru oaspeti, 12 bai, o bucatarie echipata cu electrocanice de ultima generatie, un garaj si multe alte incaperi suplimentare.

Sursa foto: zillow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului