Amenajarea casei

#panouri solare #casa high tech #high tech #automatizare casa

Casa high-tech: avantaje si dezavantaje

Dispozitivele si aparatele menite sa usureze viata oamenilor sunt tot mai populare. Casa high-tech permite gestionarea tuturor functiilor dintr-o casa printr-o simpla apasare de buton.
 

Casa high-tech: avantaje


O casa high-tech mizeaza pe cele mai moderne si mai eficiente materiale existente pentru constructii si amenajari. O astfel de locuinta poate avea panouri solare performante care te ajuta sa economisesti energia electrica pe care o folosesti.

Materialele utilizate in constructie sunt alese astfel incat sa se limiteze expunerea la substante toxice si sa izoleze foarte bine spatiul. Prin dispunerea tavanelor si peretilor, se poate asigura ventilatia incaperilor si impiedicarea formarii de mucegai.

Casele high-tech functioneaza pe baza unui sistem de automatizare. Sunt mai multe functii care pot fi facute prin apasarea unui simplu buton. Pot fi controlate aparatura audio-video, lumina electrica, temperatura, usa de la garaj, apa curenta etc. Pentru a crea ambientul dorit este suficienta folosirea unei tablete sau unei telecomenzi speciale.

Insa una dintre cele mai populare functii este cea care permite proprietarului sa actioneze asupra casei chiar si atunci cand se afla intr-o calatorie. Astfel, in momentul in care calatoreste in strainatate, cu un telefon mobil, acesta are posibilitatea sa opreasca sau sa porneasca lumina in casa.
 

Casa high-tech: dezavantaje

Exista mai putine dezavantaje ale unei case high-tech. Cu toate acestea, punctele slabe nu pot fi ignorate.

Una dintre grijile caselor high-tech o reprezinta riscul asupra sanatatii. Intr-o casa high-tech se pune problema expunerii la un camp magnetic , radiatii ultraviolete , radiatii X si gamma.

Proprietarul poate sa controleze ce se intampla in casa de la departare, printr-un telefon mobil. Insa semnalul transmis prin internet spre telefon poate fi interceptat de hackeri, drept pentru care exista riscul sa se fure date personale din casa.

Un alt dezavantaj consta in faptul ca astfel de case pot fi construite cu materiale alternative, folosind tehnologii de ultima ora, care sunt foarte costisitoare.

Sursa foto: mrxqatar.blogspot.co
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului