Ce om cu spirit de aventura nu a visat la un safari sau nu s-a imaginat cum ar fi sa locuiasca in desert sau in savana, departe de lumea dezlantuita? O proprietate privata din provincia Limpopo, din Africa de Sud, pare locul ideal pentru implinirea acestor visuri.

5.000 de hectare la dispozitia oaspetilor

Vila despre care vorbim este de fapt o casa de oaspeti, care se inchiriaza celor care vor sa traiasca aventura africana. De ce? Pentru ca este construita fix in pustietate, mai exact, de jur imprejurul ei, cat vezi cu ochii, cam cinci mii de hectare de teren, e proprietate privata pe care o au la dispozitie cei care inchiriaza cladirea.

Si daca ti-ai imagina ca in inima savanei dormi la cort sau eventual intr-un hamac ori pe un prici, iata ca luxul poate face casa buna si cu aceste tinuturi mai putin prietenoase. Camerele generoase ale vilei iti vor taia pur si simplu respiratia. Si nu te gandi la lux in sensul regal, ci o combinatie perfecta intre confort, mobilier de ultima generatie, totul pus in lumina arhitecturii specifice acestor locuri.

Paturile cu baldachin, cu draperii subtiri, focul din semineu, ferestrele uriase, deschise mereu spre terasa lasandu-te sa auzi zgomotul savanei, iti pot crea impresia ca te afli in inima junglei.

Pana si forma semicirculara a incaperilor, dar si materialele naturale, de multe ori nefinisate, sunt tot ceea ce trebuie pentru a crea impresia fantastica a vietii in salbaticie, cu luxul de rigoare de care are nevoie un turist.

Terasa deschisa comunica atat cu livingul, cat si direct cu savana. Pentru a-i introduce si mai usor pe oaspeti in atmosfera salbatica a zonei, decorurile sunt si ele cat se poate de inedite: oase uriase de animal sau presuri din piele.

Lemnul, piatra, paiele sunt principalele materiale folosite pentru constructie si pentru decor.

Vila are si un turn de cercetare, cu observator astronomic complet automatizat care le da ocazia oaspetilor sa vada indeaproape cerul instelat.

Din exterior, vila le atrage oaspetilor atentia si datorita cosurilor care "rasar" din fiecare corp de cladire, practic gurile de aerisire ale semineurilor.

Sursa foto: firefly-collection.com

  •   2014-11-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii