Amenajarea casei

Carligele, decoratiunile perfecte pentru peretii casei

Te-ai saturat sa-ti decorezi peretii casei doar cu tablouri si fotografii de familie? Ce ai spune daca ai incerca sa infrumusetezi peretii cu niste ornamente neconventionale, cum ar fi carligele. Poti folosi orice tip de carlige ai in casa, de la cele de rufe, la cele clasice de cuier sau la umerase. In acest fel, vei obtine nu doar decoratiuni neobisnuite, ci si locuri simple pentru depozitarea lucrurilor usoare, cum ar fi hainele sau accesoriile.

1. Agrafe de birou

Carligele sub forma de agrafe mari de birou pot aduce un strop de veselie in camera, mai ales daca alegi culori puternice si captivante. In functie de cat de rezistente sunt, poti agata de ele genti, esarfe, palarii sau haine de iarna.

2. Carlige de rufe

Ai prea multe carlige de rufe si nu ai ce face cu ele? Daca dispui de multa imaginatie, le poti folosi pentru decorarea peretilor. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti o latura a carligelor pe perete. Aceste ornamente sunt ideale in cazul in care ai o colectie de palarii, de exemplu, sau in cazul in care vrei ca desenele copilului sa poata fi admirate de toata lumea.

3. Piuneze colorate

Mai tii minte jocul creativ din copilarie, in care trebuia sa infigi niste piuneze colorate pe o tabla perforata, astfel incat sa obtii diverse figurine? Acum, piunezele colorate pot fi folosite pe post de carlige decorative. Aceste piuneze sunt disponibile in diverse marimi, ceea ce face ca peretele sa capete un plus de frumusete.

4. Umerase

Si umerasele se pot transforma in decoratiuni pentru perete, insa daca alegi aceasta varianta, este bine ca toate elementele sa fie de acelasi tip, pentru un plus de eleganta. De exemplu, daca alegi umerase din lemn, incearca sa nu folosesti si unele din plastic sau din aluminiu.

5. Plante din plastic

Nu in ultimul rand, daca vrei carlige decorative pentru infrumusetarea peretilor, poti opta pentru plantutele din plastic. Aceste carlige sunt ideale pentru agatarea cheilor sau a accesoriilor feminine, cum ar fi colierele. Ele vin la pachet cu niste suruburi care se introduc in perete si care, mai apoi, sunt acoperite cu decoratiunea propriu-zisa.

Surse foto: eieihome.com, niahome.com, decorreport.com, homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea