Amenajarea casei

#cada #cabina de dus #instalare cada #cada pentru dus

Cada pentru dus - modalitati de instalare si intrebuintare

Uneori, spatiul baii permite instalarea doar a uneia dintre corpurile sanitare. Daca nu poti avea in baia ta atatcabina de dus cat si cada, separate, atunci opteaza pentru o cada amenajata astfel incat sa indeplineasca si functia de dus.

Iata in continuare cum poti obtine doua functii intr-un singur obiect:
 

Masoara spatiul


Primul lucru pe care il ai de facut este sa masori spatiul. Gandeste-te la nevoile tale personale. Daca dispui de suficient spatiul pentru a instala o cada in baie, profita de aceasta oportunitate.

Chiar daca preferi sa faci dus si nu baie, vei avea totusi posibilitatea sa te relaxezi in cada din cand in cand, iar in restul timpului o vei folosi ca pe o cabina de dus , partial inchisa.
 

Cum incadrezi spatiul


Spatiul pentru dus este amenajat intr-o parte a cazii, in zona robinetului. Cada trebuie imprejmuita in aceasta zona, pentru a impiedica stropirea pardoselii cu apa. Exista mai multe variante pentru a preveni stropirea.
 

Paravanul de plastic


Acesta este pliabil si constituie o varianta mai simpla si mai accesibila financiar pentru o cada unde se poate face si dus. Este indeajuns sa-l intinzi in timpul dusului si sa-l strangi cand vrei sa aerisesti bine baia.
 

Paravanul de sticla securizata


Paravanul de sticla securizata constituie o varianta mai eleganta de a imprejmui partial cada. Sticla arata bine, este potrivita pentru baile eleganta, iar elementele paravanului pot fi pliate, dupa nevoi. Preturile sunt insa ceva mai mari decat in cazul unui paravan de plastic. Paravanul poate fi transparent sau semiopac. Pe sticla se pot aplica stickere cu diverse modele care sa se armonizeze cu restul baii.
 

Cabina pentru cada


Cabina pentru cada este fixa, spre deosebire de un paravan care se poate plia. Cabina separa spatiul cazii de baie destinat pentru dus, de exterior, printr-un paravan. Acesta poate fi confectionat din sticla sau din plastic.
 

Perdeaua de dus


Perdeaua de dus constituie cea mai ieftina si mai simpla varianta pentru a proteja baia de stropii de apa. In acest caz, zona de dus se intinde pe toata lungimea cazii, iar perdeaua poate fi schimbata des si cu usurinta. Daca nu este insa uscata bine dupa dus, in timp aceasta incepe sa se deterioreze, ingalbenindu-se.

 

instalatii sanitare pentru dus


Pentru folosirea cazii ca zona de dus este bine sa instalezi pe perete o baterie de dus cu accesoriile de care ai nevoie. In acest fel, dusul va functiona la fel ca intr-o cabina independenta. Gasesti pe piata o gama diversificata de modele si inclusiv baterii de dus cu cromoterapie .
 

Pastreaza curatenia


La fel ca in cazul unei cabine de dus , cada folosita pentru dus, peretele placat cu faianta, precum si cabina pentru cada sau perdeaua trebuie sterse de umezeala. Numai astfel zona este pastrata curata si se evita aparitia mucegaiului. Este nevoie, in plus, de o buna aerisire a spatiului. Se recomanda folosirea unui burete sau a unei carpe absorbante cu care sa se stearga acest spatiul imediat dupa dus.

Sursa foto: kayainternational.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea