Amenajarea casei

#cada de baie #reparatii cada #cada veche #cada de fonta #cada de portelan

Cada de baie: cum se repara zgarieturile

Indiferent ca ai o cada din portelan, fibra de sticla sau plastic, nu e nevoie s-o inlocuiesti la cea mai mica zgarietura sau ciobitura. Este de ajuns sa urmezi intructiunile noastre pentru a avea iar o cada lucioasa, ca noua.
 

Cada de portelan sau sticla


Observarea unei sparturi in cada de portelan sau de sticla poate fi deopotriva un motiv de suparare, dar si de bucurie. Gandeste-te ce distrugere ar putea cauza o astfel de crapatura daca nu ar fi vizibila si cum ar putea apa sa se infiltreze treptat in dusumeaua baii.

Pentru a repara o spartura, cel mai bine este sa recurgi la ajutorul unui instalator, deoarece aceste doua materiale pot fi extrem de sensibile odata ce incep sa se deterioreze si mascarea unei ciobituri te poate costa mai mult pe termen lung.
 

Cada de fonta sau plastic

Inainte sa treci la repararea propriu-zisa a cazii, curata bine suprafata, degreseaza-o si usuc-o.

Truc: Nu folosi niciodata substante abrazive pentru curatarea cazii sau chiuvetei pentru ca acestea se pot zgaria si pierde luciul, grabijnd astfel deteriorarea lor.

 Foloseste cateva bucati de smirghel sau glaspapir pentru a curata suprafata cazii de asperitati si a o face potrivita pentru aplicarea unui nou strat protector. Frecarea cazii cu smirghel va oferi o aderenta mai buna.

Truc: Foloseste o bucata de smirghel uda, astfel incat sa poti curata mai usor fragmentele rezultate in urma ei.

Exista, in comert, o vopsea speciala pentru repararea cazii, care se aplica foarte usor, cu trafaletul sau pensula.

Vopsitul cazii se face intr ">intr -o singura directie si trebuie sa aplici doua straturi, lasand o zi intre ele pentru a se usca bine.

Nu te panica daca vezi ca vopseaua pentru cada face balonase in timpul aplicarii. Acestea se vor sparge pe masura ce se usuca.

Finiseaza lucrarea de reparare a cazii cu un strat de silicon de cada aplicat pe margine. Acesta poate fi alb sau transparent, insa este esential sa cureti bine marginea cazii, sa inlaturi mucegiul si s-o usuci inainte de aplicarea siliconului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea