Amenajarea casei

#brad de craciun #suport brad #impdobirea bradului #brad natural

Bradul natural de Craciun: cum il pastrezi verde mai mult timp

Bradul natural ramane una dintre optiunile preferate de Craciun, in pofida abundentei variantelor de plastic. Iar daca nu te-ai oprit asupra unui brad in ghiveci , este important sa stii cum sa il ingrijesti pentru ca pomul tau de Craciun sa ramana verde cat mai mult timp. Iata cateva sugestii in cele ce urmeaza!

1 Protejeaza bradul imediat dupa cumparare

Chiar daca ideal ar fi sa tai un brad din propria curte ori gradina, atunci cand il cumperi gata taiat, este esential sa il protejezi pe durata transportului inspre casa. Inveleste-l, asadar, intr-o folie de plastic, pe care sa o inlaturi imediat ce ai ajuns la destinatie.

Apoi, este, de asemenea, important sa realizezi o despicatura la baza trunchiului si sa tai circa 5 cm din acesta. De ce este necesara aceasta masura? Deoarece, imediat dupa ce este taiat, rasina bradului incepe sa sigileze baza, fenomen care, ulterior, va impiedica absorbtia de apa.

2 Plaseaza bradul intr-un suport cu apa

Pentru ca bradul sa ramana verde cat mai mult timp, acesta trebuie plasat intr-un suport cu apa. Tine cont de faptul ca baza copacului nu trebuie sa fie nicicand uscata, astfel incat acele bradului sa nu inceapa sa cada.

Cum stabilesti care este cantitatea de apa necesara bradului tau? De regula, un brad absoarbe circa 1 litru de apa la fiecare 5 centrimetri din diametrul trunchiului sau. Pentru ca acesta sa aiba in permanenta cantitatea necesara, asigura-te ca suportul bradului poate fi reumplut cu apa.

Chiar daca bradul nu va incepe sa absoarba apa din prima zi, prezenta umezelii va impiedica inchiderea bazei care ar determina, apoi, uscarea copacului.

3 Cu sau fara aditivi in apa?

Cum un brad verde, cu ramuri viguroase, nu este usor de mentinut, ai putea incerca sa adaugi substante hranitoare in apa din suportul copacului. In pofida faptului ca sunt controversate (specialistii sustin ca nu au niciun efect), nu ar strica sa apelezi la aspirina, zahar sau inalbitor pentru a prelungi durata de viata a bradului tau de Craciun.

Daca nu vrei sa ai parte de surprize neplacute, totusi, ai putea incerca sa plasezi, in prealabil, o crenguta de brad in apa cu oricare dintre aceste substante pentru a observa eventualele efecte si a lua, apoi, masurile care se impun.

4 Amplaseaza bradul in locul potrivit

O alta modalitate de a te asigura ca bradul tau nu se usuca inainte de vreme este sa il feresti de lumina directa a soarelui, cat si de sistemele de incalzire si de ventilatie ale casei, deoarece acestea nu vor face decat sa grabeasca procesul de uscare.

De asemenea, este recomandat sa folosesti un umidificator in camera in care amplasezi bradul de Craciun care va contribui la mentinerea prospetimii acelor si, implicit, la reducerea riscului unui incendiu.

Tot pentru a evita un potential incediu , acorda o atentie sporita si distribuirii decoratiunilor festive - lumanarile nu trebuie plasate in imediata apropiere a bradului - si a functionarii lor (se impune verificarea instalatiilor de lumini, in prealabil).

Sursa foto: infobarrel.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului