Amenajarea casei

#amenajare casa #piatra #piatra naturala #oferta Black Friday #reduceri Black Friday #Black Friday romania

Black Friday la piatra naturala: Cum sa iti imbraci peretii interiori ai casei intr-un mod deosebit

Piatra naturala s-a dovedit de secole intregi unul dintre cele mai atractive materiale pentru amenajarea locuintei, fiind de o durabilitate excelenta. De aceea, reprezinta o alegere ideala pentru a inlocui faianta din baie, din hol si din bucatarie. Cu ajutorul acesteia, peretii vor capata personalitate, un aspect deosebit, de care sa te bucuri in fiecare zi. si cu care sa-i impresionezi de fiecare data pe cei care iti calca pragul.

Placile din piatra naturala sunt disponibile intr-o gama larga de modele, culori, dimensiuni, texturi, astfel incat peretii "imbracati" in astfel de finisaje sa arate perfect, iar de Black Friday, la piatraonline gasesti materiale la preturi reduse cu pana la 90%!

Inscrie-te la reduceri pe pagina campaniei!

Travertinul si marmura sunt printre cele mai frumoase pietre naturale, pe care le poti utiliza pentru a imbraca peretii din interiorul locuintei. Ca si in cazul faiantei, marmura si travertinul pot avea fie un aspect mat, fie unul lucios, astfel incat sa se potriveasca stilului adoptat de catre fiecare persoana in parte.

Paleta de culori pe care ti-o ofera piatra naturala este potrivita oricarei bucatarii, bai sau pentru orice tip de hol, pentru ca nuantele sunt de o naturalete aparte. Montajul trebuie facut cu multa grija, de catre persoane specializate, astfel incat rezulatul final sa fie unul impresionant.

In ceea ce priveste aspectul, marmura, travertinul si ardezia, cele mai potrivite pentru decorul unui perete, au cea mai naturala aparitie. Nu va fi nimic fortat, incarcat, care sa nu faca placere vederii.

Perete placat cu mozaic de travertin clasic, 3d

Cand vine vorba despre placile din faianta, acestea pot avea un aspect mai putin pretentios, iar unele placi chiar sunt o imitatie a pietrei naturale. De aceea, in cazul in care te decizi sa alegi faianta, mai bine alege placile care nu imita piatra naturala, ci pe cele care au personalitate (de cele mai multe ori evidentiata prin culorile vii ale placilor de faianta).

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea placilor de marmura versus cele de faianta

Cum marmura este cel mai frecvent material natural utilizat pentru a imbraca peretii baii, ai bucatariei sau pentru un hol, trebuie sa stii ca nu doar montajului trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita, ci si ingrijirii. Astfel, trebuie sa ai grija sa cureti frecvent aceste suprafete de praf, cu o carpa uscata pentru a te bucura de aspectul lor special cat mai multa vreme. in cazul faiantei, poti face acest lucru cu un burete umed. Marmura are o suprafata poroasa, asa ca trebuie sa fie sigilata, pentru a preveni aparitia petelor. Operatiunea de sigilare nu este necesara si in cazul in care alegi faianta.

Ce forma sa alegi pentru finisajele peretilor? Forma placilor cu care vei imbraca peretii are, de asemena, o mare importanta, pentru ca pot schimba aspectul camerei si nu numai in bine. Placile de faianta, cat si cele de marmura ori de travertin sau ardezie pot fi atat in forma patrata, cat si dreptunghiulara. Trebuie sa optezi pentru forma potrivita tinand cont si de dimensiunile camerei in care acestea urmeaza sa fie montate. Astfel, daca alegi forma nepotrivita, este posibil ca incaperea sa para mai incarcata sau mai mica decat este in realitate. Totodata, poti face un joc interesant cu placile de piatra naturala, astfel incat sa obtii un design deosebit. Acestea vor crea un aspect inedit, vor fi o adevarata sursa de energie pozitiva.

O camera in alb si negru, o idee mereu potrivita

Cum in moda exista celebra rochie neagra, si in amenajarile interioare cu piatra naturala poti apela la doua nuante care se potrivesc oricarui tip de decor: alb si negru.

Aceste doua culori sunt mereu la moda, cu care nu vei da gres, daca alegi sa amenajezi cu ele baia si holul unei locuinte, indiferent daca vorbim despre o vila spatioasa sau despre un apartament obisnuit.

Lavoare si perete de baie din marmura alba

Marmura sau granitul de culoare neagra sunt alegerile ideale pentru amenajarea pardoselii din baie, in timp ce albul va ramane alegerea ideala pentru placile de marmura, ardezie ori travertin cu care vor fi placati peretii. Eleganta iti va spune cuvantul daca optezi pentru acest design.

Spre deosebire de faianta, un atu al placilor de marmura este acela ca sunt foarte rezistente la aburi si temperaturi ridicate, ceea ce inseamna ca nu se vor distruge din cauza umiditatii specifice bailor.

Intr-o astfel de baie isi pot gasi cu foarte mare usurinta locul si dusurile de ultima generatie, care dispun de functia de hidromasaj. Chiar si un jacuzzi poate fi integrat intr-un asemenea decor. Peretii acestuia pot fi amenajati tot din placi de roca naturala, pentru a se integra cat mai bine in designul incaperii.

Toate aceste alegeri pe care le poti face nu sunt nu doar pentru a crea un aspect elegant in locuinta ta, ci si pentru ca tu si musafirii tai sa va bucurati de tot confortul.

Totodata, vei da dovada de originalitate si de creativitate. Nu uita sa fii original si in ceea ce priveste alegerea uneia dintre cele mai importante decoratiuni din baie, si anume oglinda. Aceasta are puterea de a inveseli spatiul si de a schimba aspectul intregii bai. Opteaza pentru un model indraznet, care sa iasa din tiparele obisnuitului model al oglinzii in forma dreptunghiulara. O oglinda care sa se incadreze intr-o rama ca un mozaic poate fi, de pilda, o alegere inspirata.

Intr-o astfel de baie iti poate gasi, de asemenea, locul si un dus, ai carui pereti sa fie placati cu bucati de marmura ori de travertin, care sa fie asimetrice si de dimensiuni diferite, tocmai pentru a crea un joc interesant arhitectural. Un astfel de dus poate fi cu siguranta elementul care sa scoata orice baie din anonimat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului