Amenajarea casei

#coafor #bigudiuri #electrocasnice #ondulator

Bigudiuri electrice

Stiai ca un set de bigudiuri electrice poate sa inlocuiasca cu succes o vizita la coafor si sa-ti onduleze parul in circa 30 de minute? Aceste produse sunt foarte utile si pot fi folosite dimineata, in timp ce pregatesti un mic-dejun sau chiar atunci cand faci dus. Iata cateva caracteristici ale bigudiurilor electrice si cum functioneaza aceste dispozitive:


1 Descriere


Bigudiurile electrice se gasesc de regula in seturi de 16-24 de bucati si au marimi diferite. Ele sunt asezate intr-o cutiuta speciala care, bagata in priza, se incalzeste. Bigudiurile vin insotite de fluturasi , inele sau cleme pentru prinderea lor.


2 Materialul din care sunt confectionate


Bigudiurile electrice sunt umplute cu ceara ce asigura o cedare lenta a caldurii pentru a nu deteriora parul. Invelisul bigudiurilor este din ceramica sau teflon, materiale care nu ard parul, ba din contra, il protejeaza si ii da stralucire. Exista si bigudiuri electrice foarte subtiri si lungi, cu invelis panzat, pentru crearea de bucle foarte mici.

Unele bigudiuri electrice sunt ionizate, pentru a reduce incarcarea electrostatica a parului sau au un invelis suplimentar din catifea.

Partile laterale ale acestor dispozitive sunt reci, pentru a asigura o manevrare cat mai confortabila.


3 Cum functioneaza


Bigudiurile electrice se incalzesc in maximum 10 minute dupa ce cutiuta speciala in care sunt asezate a fost conectata la o sursa de curent. Bigudiurile au indicator de incalzire astfel ca vei sti exact cand este momentul ideal sa le folosesti.

Sursa foto: www.spoiledpretty.com

Dupa incalzire, se rasucesc pe suvitele de par asemenea bigudiurilor obisnuite si se prind cu fluturasi, inele sau cleme speciale, in functie de modelul de bigudiuri pentru care ai optat.
In aproximativ 30 de minute bigudiurile pot fi scoase din par.


4
Pret


Pretul unui set de bigudiuri electrice porneste de la 75 RON si ajunge la circa 200 RON si depinde de firma producatoare si materialul din care au fost confectionate. Pot fi achizitionate din marile lanturi de magazine de electronice si electrocasnice sau online.


5 Alte sfaturi


Este indicat sa eviti folosirea acestor bigudiuri electrice pe parul ud sau umezit. Totodata, daca ai firul de par subtire sau degradat, este recomandat sa folosesti produse specialele de protectie termica inainte de aplicarea bigudiurilor.

De asemenea, pentru ca buclele tale sa reziste mai mult timp, foloseste produse de fixare inainte sau dupa ce ai aplicat bigudiurile electrice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea