Amenajarea casei

#electrocasnice #consum electrocasnice #montare electrocasnice # cumparare electrocasnice

Aspecte de luat in calcul inainte de achizitionarea electrocasnicelor

Achizitionarea electrocasnicelor implica nu numai alegerea acestora dupa anumite criterii, dar si cheltuieli legate de instalare, precum si informatii legate de intretinerea acestor aparate.

Afla 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre electrocasnice:

1 Garantia electrocasnicelor si manualul de utilizare

Ai intotdeauna grija unde pui actele aparatelor cumparate. Exista electrocasnice pentru care poti plati ceva mai mult, astfel incat sa beneficiezi de o garantie prelungita cu unul, doi sau trei ani. Intreaba vanzatorul despre aceasta posibilitate daca nu ti se face oferta de la bun inceput.

Urmeaza instructiunile din manualul de utilizare. Orice folosire gresita a aparatului anuleaza beneficiul garantiei si va trebui sa platesti pentru reparatie. Daca, de exemplu, trebuie sa folosesti un dedurizant pentru masina de spalat rufe, nu omite acest detaliu din neatentie sau din lipsa de timp.

2 Costul instalarii electrocasnicelor

In general, aparatele electrocasnice reprezinta o investitie de lunga durata si, prin urmare, este bine sa investesti intr-un aparat de calitate, chiar daca acesta costa mai mult. Cu toate acestea, unele electrocasnice costisitoare sunt si mai dificil de instalat in casa, ceea ce mareste costurile. Este cazul unui televizor instalat intr-o nisa din perete sau al unui filtru de cafea incorporabil.

De exemplu, cand cumperi o masina de spalat si un uscator de rufe, trebuie sa masori foarte bine spatiul pentru a vedea daca cele doua aparate pot fi asezate unul langa altul. A doua varianta este sa urci uscatorul peste masina de spalat, cele doua aparate fiind despartite de un cadrul special conceput pentru asa ceva.

Tine cont, de asemenea, de consumul aparatului si de cat de des il vei folosi in gospodarie.

3 Mobilitatea electrocasnicelor din casa

Cand instalezi un aparat electrocasnic, unul dintre aspectele la care trebuie sa te gandesti este mobilitatea acestuia. Aseaza aparatul in asa fel incat sa poata fi scos usor in cazul in care exista probleme tehnice. Permite accesul usor la prize, la cablul de alimentare sau la robinetii de apa. Daca vei apela la un serviciu specializat, tehnicianul va petrece va avea acces liber deci lucrarea va dura mai putin si costul va fi redus.

4 Tine cont de ventilatie

In cazul frigiderelor, calculatoarelor sau celorlalte aparate electronice si electrocasnice, asigura suficient spatiu intre aparat si perete. Daca nu exista o ventilatie potrivita, in timp, eficienta apratului se va diminua.

5 Criteriul sigurantei

Aparatele electrocasnice precum cuptorul incorporat in blatul bucatariei pot reprezenta pericole pentru copiii mici. Accidentele casnice legate de animalele de companie sunt un alt risc. Opteaza pentru cuptoare incorporate la inaltime, foloseste tije de protectie pentru cabluri si alte masuri de siguranta pentru a evita accidentele.

Asigura-te ca umezeala nu constituie o problema intr-o incapere in care ai aparate electrocasnice. Poti tine foenul in alta incapere decat baia.

Sursa foto: freeappliances.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare