Amenajarea casei

#camera baiat #camera fata #dormitor adolescent #camera adolescent #dormitor

Asa arata o camera pentru pusti fericiti

Adolescenta este un moment special in viata oricarui copil. Este o perioada de descoperire, de formare a hobby-urilor si a intereselor, de descoperire a relatiilor si de experimentare a independentei. Iar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le pot face parintii pentru a-si ajuta copiii in acesti ani de tranzitie catre maturitate este sa ii ofere un spatiu care sa ii reflecte personalitatea unica.

Decorul ar trebui sa imbine utilitatea, simplitatea, bunul gust si bucuria. Iata cateva exemple de amenajari simple, in stil contemporan, pline de energie si bun gust.

Atunci cand cauti idei pentru dormitorul fiului sau fiicei tale adolescente, gandite-te la ce iubeste copilul tau cel mai mult si incearca sa vezi camera din perspectiva sa. Un adolescent are un concept diferit vizavi de dormitor decat are un adult: dincolo de un loc in care sa dormi, acesta este spatiul de refugiu, in care scapa de regulile lumii.

Exista putine locuri in care un adolescent se poate exprima fara rusine. Camera sa este cea mai buna alegere, iar aceasta trebuie sa devina o expresie a ceea ce este si simte el.

Adolescentii de astazi sunt la curent cu tendintele in materie de design, insa sunt la jumatatea distantei dintre copilarie si maturitate. Cei mai multi dintre ei au inca jucarii dragi ca nu sunt gata sa se desparta, insa isi doresc o camera mai sofisticata decat cea din copilarie.

Dormitor multi-uz

Indiferent de dimensiune, camera unui adolescent ar trebui sa fie suficient de versatila. Aici trebuie sa isi poata face temele, sa se poata intalni cu prietenii, sa se relaxeze in timp ce reflecta la propria personalitate si sa doarma.

Zonele care ar trebui sa fie abordate in mod creativ sunt, asadar, cea de dormit, zona de studiu si locul de relaxare alaturi de prieteni.

Daca spatiul restrans reprezinta o problema, incearca sa vizualizezi abordari creative pentru a indeplini obiectivul multifunctional. De exemplu, o zona de studiu orientata vertical, o suprafata mica pentru teme spatiul de deasupra sau de dedesubt folosit pentru stocare.

Panourile magnetice sau cele din pluta, pe care poti prinde tot felul de lucruri au darul de a curata suprafata biroului.

Cateva perne rasfirate intr-un colt pot crea spatiul ideal pentru discutii cu amicii.

Peretii cu personalitate

In timp ce adultii prefera un spatiu linistit si discret, adolescentii apreciaza camerele in culori vibrante si cu emana energie. Zidul este practic cea mai mare zona cu care poti lucra intr-un dormitor.

Rosu, albastru, oranj sau chiar negru, nimic nu e interzis cand vine vorba despre un dormitor pentru adolescenti. Tablourile uriase, printurile sau chiar si un perete acoperit cu vopsea cu efect de tabla de scris sunt elemente care confera personalitate peretilor acestei incaperi.

 Foto: uhozz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea