Amenajarea casei

#decor alb #casa spatioasa #casa mica #decorare apartament #decorare casa #amenajare apartament

Apartament all white! Cum sa-ti decorezi casa in alb pentru a da impresia de spatiu

Albul este culoarea care da senzatia de spatiu, lumina si nu in ultimul rand, curat. Decorarea intregii locuinte in alb este o idee buna, in special in cazul apartementelor mici, insa se potriveste la fel de bine si pentru decorarea caselor spatioase.

Sa decorezi casa in alb, nu este atat de simplu pe cat pare. Albul necesita si o pata de culoare, ce trebuie aleasa cu grija pentru a nu face nota discordanta cu mediul inconjurator.

Designerul de interior Jamie Deck, a amenajat un apartament intreg in nuante de alb, iar rezultatul este uimitor. Secretul acestuia este combinarea albului cu nuante cat mai naturale care amintesc de griul pietrelor sau de culoarea lemnului.

Pentru decorarea livingului, designerul a ales mobilier alb, ce contrasteaza cu parchetul maro inchis. Pentru o pata de culoare a ales un covor gri foarte deschis, aproape de alb, ce rezista la murdarie si a adaugat o masuta in nuante de gri, din metal si sticla. Griul se regaseste si in alte decoratiuni din incapere precum semineul, ramele tablourilor, vaza si corpurile de iluminat. Canapele sunt animate cu cate o perna neagra si una alb cu negru, ce contrasteaza cu albul canapelei si al celorlalte perne decorative.

Perdelele si draperiile sunt si ele albe, in totalitate. Din incapere nu lipsesc florile, al caror verde aduc o pata de culoare si ies usor in evidenta.

In dinning Jamie Deck a optat pentru aceeasi nuanta a parchetului, insa nu a adaugat niciun covor. A ales o masa gri inchis si scaune cu picioare metalice, gri si baza si spatar albe, din material textil. Candelabrul este unul luxuriant, in nuante de alb si gri, iar in cazul draperiilor, a optat pentru crem.

Pentru bucatarie, designerul a ales o faianta in nuante de alb si gri deschis, mobilier complet alb si accesorii metalice. Parchetul este acelasi ca cel din restul camerelor. Pe jos, a adaugat in fata chiuvetei, un covoras in nuante de gri. Pentru decor a optat pentru ghivece si vaze de flori albe, care sa contrasteze cu verdele plantelor, un suport pentru tacamuri si un tocator in culoarea lemnului.

Dormitorul mic, destinat unui copil a fost amenajat in acelasi stil simplu. Mobilierul este in totalitate alb, iar manerele sunt aurii, pentru a da un plus de eleganta. Biroul este decorat cu flori si o veioza in nuante de auriu si negru. Scaunul este gri iar picioarele acestuia negre. Acest spatiu, aparent minuscul a fost transformat intr-un spatiu incapator, fara prea mult efort.

In cazul dormitorului matrimonial designerul a optat pentru un pat imens, alb cu tablie tapitata, alba. Noptierele sunt insa negre si foarte mari, tinand loc de comoda. Pe fiecare noptiera se afla o veioza in nuante de argintiu si alb si o vaza cu flori. Perdeaua este alba iar draperia gri deschis.

Surse foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului