Amenajarea casei

#electrocasnice #bucatarie #aparat de facut iaurt

Aparatul de facut iaurt, un ajutor in bucatarie pentru consumul de lactate

Aparatul de facut iaurt poate reprezenta un ajutor in bucatarie, pentru persoanele interesante de consumul de lactate si pentru cele care prefera sa pregateasca mancarea in casa, cat mai naturala cu putina.

Caracteristici ale aparatului automat de iaurt
 

Aparatul contine un set de sticlute, de obicei 6 sau 7, in care se face iaurtul, cu o capacitate totala de aproximativ 1 litru. Exista si aparate de facut iaurt care au un singur vas, astfel incat iaurtul nu mai este impartit in mai multe recipiente mai mici, identice.

Aparatul consuma putin curent, avand o putere de  12 sau 13 W si beneficiaza de o garantie de 2 ani.

Pentru a achizitiona un aparat de facut iaurt , trebuie sa platesti intre 60 si 100 Ron.
 

Avantajele si dezavantajele aparatului de facut iaurt
 

Principalul avantaj al aparatului de facut iaurt consta in faptul ca poti folosi ingredientele alese chiar de tine. De exemplu, poti folosi in lapte proaspat, in loc de unul degresat si poti sa aromezi iaurtul adaugand diverse ingrediente, precum dulceata, fructe, ciocolata, cereale, miere etc.

Iaurtul astfel obtinut poate fi consumat atat de adulti, cat si de copii. Iaurtul se prepara usor si odata ce incepi sa folosesti un astfel de aparat, vei avea iaurt proaspat in casa ani de zile, atata timp cat familia ta va dori sa consume asa ceva.

Din punct de vedere al dezavantajelor, trebuei mentionat faptul ca este vorba despre un aparat destinat unui singur produs. Intr-o bucatarie in care nu poate fi cumparata prea multa aparatura, un astfel de produs nu este tentant.

Aparatul de facut iaurt este o ustensila potrivita pentru persoanele care nu au timp sau nu sunt disponibile pentru a invata sa faca iaurt de casa, dupa reteta traditionala. Cu toate acestea, aparatul de facut iaurt mentine borcanele la o temperatura constanta, indiferent de mediul inconjurator, ceea ce este mai greu de facut altfel.

De asemenea, pentru a obtine un produs 100% natural, ai nevoie de covaseala sau de un iaurt natural, facut de dinainte, pe care sa-l amesteci cu laptele. Altfel, va trebui sa cumperi iaurt din comert, (precum si lapte), iar rezultatul nu va mai fi unul homemade .
 

Cum folosesti aparatul de facut iaurt
 

Aparatul de facut iaurt permite un proces de coacere a bacteriilor acidului lactic. In functie de tipul aparatului, se poate folosi o metoda care are ca scop pastrarea laptelui la temperatura de 42 grade Celsius, o temperatura ideala pentru fermenti.

Pentru a pregati iaurt cu ajutorul acestui aparat, trebuie sa urmezi instructiunile de folosire.

In principiu, se incalzeste un litru de lapte la o anumita temperatura, fara a-l fierbe insa. Apoi laptele se combina cu un borcan mic de iaurt natural si se pune in aparat, pentru o perioada intre 4 si 12 ore. Timpul de obtinere al iaurtului depinde de temperatura laptelui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea