Amenajarea casei

#dvd-player #electronice #televizor #decor living #sisteme audio

Aparatele din living, intre functional si estetic

Electronicele joaca un rol important in ceea ce priveste efectul vizual si functionalitatea unui living room. Alaturi de decoratiuni, electrocasnicele creeaza un spatiu placut si confortabil pentru intreaga familie. Chiar si intr-o locuinta moderna insa, aparatele din living trebuie montate in asa fel incat sa fie pastrat un echilibru in designul interior.

Televizorul

In living room, televizorul este principalul aparat folosit in acest spatiu diurn, dedicat intregii familii. Fiind o componenta importanta in orice locuinta, televizorul trebuie asezat in locul cel mai potrivit pentru a indeplini atat rolul sau functional, cat si pe cel estetic.

Intr-un living, se poate obtine un design echilibrat tinand cont de proportii. In primul rand, televizorul se pozitioneaza in asa fel incat sa asigure vizibilitate din orice pozitie, tinand cont de scaune, tabureti, canapea etc. In al doilea rand, distanta dintre persoana care se uita la televizor si aparat trebuie sa fie de trei ori mai mare decat diagonala televizorului.

Televizorul este bine sa fie asezat pe un fundal neutru, care nu atrage atentia in niciun fel. Atunci cand aparatul este pozitionat pe un perete cu un design complex sau cu tapet cu efect 3D, privitul la televizor devine obositor.

Playere digitale

Pe langa televizor, o alta componenta principala a aparatelor din living o reprezinta playerele digitale (multimedia playere, DVD-playere, Blu-ray playere). In designul interior modern, aceste aparate se instaleaza fie la vedere, pe rafturi special concepute in cadrul pieselor de mobilier media TV, fie ascunse.

In primul caz, mobilierul este conceput pentru depozitarea televizorului si aparaturii precum DVD-playerele si poate fi independent sau integrat intr-o biblioteca pentru living. In al doilea caz, se opteaza pentru un design minimalist, cu aparate ascunse in spatele usilor unui dulap pentru electronice.

Sisteme audio

Un sistem audio se instaleaza intr-un living in asa fel incat calitatea sunetului sa fie optima, fara a ingreuna accesul in incapere din cauza firelor. In designul modern, boxele se monteaza la inaltime pentru ca podeaua sa ramana libera.

Sursa foto: businessinsider.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea