Amenajarea unei camere in stil oriental implica folosirea a cat mai multor accesorii decorative textile, colorate, in care predomina motivele florale si geometrice. Acestea pot fi aranjate, intr-un mod inedit, pe podea, pe peretii si chiar pe tavanul din incapere. Poti alege sa folosesti elemente din stilul oriental si pentru decorarea camerei copilului. Iata cateva accesorii de mobilier care ti-ar putea fi de folos pentru a aduce un strop din aerul Orientului in camera in care copilul isi petrece mare parte a timpului!

1. Biblioteca vintage

Stilul oriental se defineste si prin folosirea obiectelor de mobilier care au o anumita traditie. Astfel, pentru amenajarea camerei copilului, poti alege o biblioteca vintage, chiar cea pe care ai avut-o tu in casa parintilor cand erai mic. Draperiile cu simboluri orientale si cuvertura colorata de pe pat intregesc tabloul oriental din camera copilului.

2. Pat din rachita

Motivele florale si geometrice abunda in stilul oriental, astfel ca, un pat din rachita, peste care sa atasezi o saltea pe care sa fie imprimate elemente grafice, pare o alegere potrivita pentru amenajarea camerei copilului. Pentru a crea un colt oriental in camera celui mic, poti adauga pe pat cateva perne de diferite forme, cat mai colorate, care vor inveseli incaperea.

3. Covor pentru decorarea peretilor

Poate ar putea sa ti se para invechit, insa covorul pentru pereti este mereu un accesoriu la moda. Realizat din tesaturi naturale si cu imprimeuri deosebite, covorul pentru decorarea peretilor din camera copilului poate aminti de stilul oriental. Imbinarea de culori vesele ofera camerei un aer ludic, iar micutul va fi incantat de atmosfera vioaie din incapere.

4. Obiecte din fildes

Pentru a definitiva stilul oriental din camera copilului, poti opta pentru obiectele din fildes. Astfel, o veioza simbolizand o zeita sau un tablou colorat a carui rama sa fie din acest material sunt doar cateva dintre obiectele la care poti apela pentru a crea o ambianta orientala in incapere.

Sursa foto: laminutedeco.com

  •   2013-06-28
  •  

Articol scris de

Dorina Calin

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare