Amenajarea casei

#stil amenajare #casa #decorarea casei #amenajarea casei

Amenajarea casei in cultura franceza

Elementele tipice casei frantuzesti sunt destul de greu de conturat intrucat ele difera in functie de zona in care este amplasata locuinta si de bugetul familiei , insa cu siguranta au in comun cuvantul “chic”. Interioarele frantuzesti urmaresc in primul rand sa fie cat mai elegante si originale. Francezii au o slabiciune pentru traditii si mostenirile de familie care se regasesc pretutindeni in amenajarea casei.


Decor actual cu elemente din trecut


Casele amenajate in stil frantuzesc amintesc de castelele din trecut. Francezii incearca sa pastreze in casele lor un aer de poveste folosind decoratiuni cu aspect antic. Insa ei adopta o atitudine jucausa si imbina aceste obiecte intr-un mod placut, elegant, nicidecum sobru.

Piesele de mobilier par mostenite de la stramosi, accesoriile sunt vintage si tesaturile intotdeauna naturale de panza, in si bumbac sunt combinate cu unele foarte fine.

In combinatie cu aceastea, grinzile, sobele si pardoseala din teracota sau piatra naturala ce amintesc de castelele din trecut dau un sentiment de confort, liniste si eleganta.

Chiar daca au un aspect rustic, decoratiunile frantuzesti sunt intotdeauna chic. Scaunele frantuzesti, cu tapiterii patate, cu pete de rugina sau cu vopseaua cojita dau intotdeauna o nota intima si eleganta incaperii.


Culori deschise si calde


Aspectul antichizat al obiectelor decorative a influentat si intreaga paleta de culori intalnita in amenajarea caselor frantuzesti. Astfel, francezii nu folosesc culori vii in amenajare ci le prefera pe cele estompate.

Nuantele neutre sunt intotdeauna combinate cu unele calde, pastelate – piersica, roz, bleu.

Schemele de culori specific frantuzesti sunt galben cu albastru, albastru cu alb, rosu cu alb sau galben, alb si negru. Combinatiile de galben si albastru sunt specifice sudului Frantei unde majoritatea caselor au peretii vopsiti in galben si decoratiuni sau tapiserie in nuante de albastru.

Obiectele aurii si argintii ies intotdeauna in evidenta fiind in contrast cu restul decorului, in culori calde.

Tablourile sunt foarte apreciate de francezi, exista aproape intotdeauna un tablou portret deasupra semineului care de regula are rama aurie. De asemenea, oglinzile sunt nelipsite din casele francezilor care le innobileaza cu rame aurite sau argintate.


Decoratiuni cu aspect luxuriant


Francezii manifesta o preferinta si pentru obiectele decorative foarte elegante pe care le expun la vedere insa fiind atenti la fiecare detaliu.

Astfel, chiar daca locuinta lor pare ticsita de zecile de obiecte decorative ele sunt asezate in asa fel incat nu deranjeaza din punct de vedere vizual ba din contra, dau impresia de bun gust si eleganta.

Obiectele de decoratiuni foarte des folosite sunt serviciile de argint si portelanuri pictate. Rafturile, dulapurile si vitrinele sunt pozitionate in care sunt depozitate aceste obiecte sunt asezata in asa fel incat devin un punct de atractie interesant.

Candelabrele inalte, lampile si alte obiecte realizate din fier forjat sau lemn inchis la culoare adauga eleganta, romantism si intimitate caselor frantuzesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului