Amenajarea casei

#parfumarea casei #improspatare casa #spray aerosoli

Alternative nontoxice la sprayurile cu aerosoli

Cu siguranta ai folosit un spray cu aerosoli pentru parfumarea locuintei, insa stiai ca sunt toxice pentru tine si mediul inconjurator? Tot ce trebuie sa faci este sa citesti eticheta si vei realiza ca tii in maini o bomba.

De altfel, atunci cand este expus la temperaturi ridicate, spray-ul cu aerosoli poate chiar exploda. Stiai insa ca vaporii din aceste produse, alaturi de cocktailul de chimicale, reprezinta un risc major pentru cancer, dereglari ale creierului si, in cazuri grave, chiar deces?

Aerosolii sunt periculosi si pentru mediul inconjurator, participand la poluare si incalzire globala. Dupa injectii, respirarea de vapori fini este cea mai rapida metoda de a absorbi chimicale in organism. Insa, pentru a parfuma locuinta putem folosi si alte produse, mai putin toxice decat spray-urile cu aerosoli.


Iata mai jos ce poti folosi:


Lotiuni de protectie solara. Nimanui nu ii plac produsele de plaja care penetreaza greu in piele si au un aspect gras. Pe piata exista o serie de lotiuni de tip spray, pe care le poti aplica foarte usor pe piele. Aceste produse au insa si alta utilizare: pentru aromatizarea locuintei. Pulverizeaza putina lotiune de curatare in locuinta si te vei bucura atat de o piele protejata, cat si de o casa frumos mirositoare.

Otet. Oricine isi doreste o casa frumos mirositoare, iar otetul este unul dintre ingredientele - minune, care ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute. Otetul are o capacitate extraordinara de a indeparta chiar si cele mai neplacute si persistente mirosuri. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci apa cu otet si sa pulverizezi prin intreaga locuinta.

Aroma puternica a otetul se va simti doar cateva minute, insa va disparea odata cu alte mirosuri neplacute. In plus nu este toxic, nu are reactii adverse si nu este scump.

Uleiuri esentiale. Daca nu te multumesti doar cu indepartarea mirosurilor neplacute, poti aromatiza locuinta si cu uleiuri esentiale. Poti pulveriza cativa stropi pe covor sau podele sau poti amesteca uleiurile cu putina apa si apoi poti stropi intreaga casa. Incearca uleiurile esentiale de lamaie, lavanda, trandafir sau scortisoara.

Fixativ de par. Cand vrei sa parfumezi casa, renunta la spray-urile cu aerosili in favoarea fixativului de par. Chiar daca ti se pare ciudat, fixativul de par este ideal pentru parfumarea casei. Are o aroma placuta si proaspata, care se mentine mult timp.

Solutii de curatare pentru mobila. Pentru curatarea mobilierului, foloseste ulei de masline. Uleiul de masline este potrivit si pentru curatarea obiectelor din metal. Pe langa faptul ca va curata foarte bine mobila, uleiul de masline confera si un parfum delicat.

Daca insa iti doresti un parfum mai puternic, poti adauga in ulei cateva picaturi din uleiul esential potrivit. Lavanda sau lamaia sunt cele mai potrivite arome pentru locuinta, in combinatie cu uleiul de masline, astfel ca le poti folosi cu incredere. Ai grija insa sa nu exagerezi cu cantitatile. Cand cureti mobila sau obiectele din metal aplica uleiul aromat pe o carpa curata si uscata si sterge suprafete mai mari, astfel incat sa nu aiba un aspect gras si incarcat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului