Amenajarea casei

#alegere somiera #somiera

Alegerea somierei pentru un plus de confort in dormitorul tau

Pe langa o dieta alimentara echilibrata, insotita de activitate fizica, pentru o viata sanatoasa este esentiala si odihna. Astfel, pentru a functiona optim pe tot parcursul unei zile, atat adultii, cat si copiii, au nevoie de orele pretioase de somn din timpul noptii sau de clipele de relaxare din timpul zilei. Pentru a te odihni corespunzator, ai nevoie de o pozitie corecta in timpul somnului, aspect care poate fi influentat atat de salteaua de pat, cat si de somiera. Afla, din articolul pe care l-am pregatit pentru tine, ce este o somiera de pat, cum o poti alege si care sunt avantajele pe care ti le aduce folosirea ei.

Tipuri de somiere: Ce optiuni ai?

Atunci cand vrei sa alegi o somiera pentru un plus de confort, trebuie sa stii ca poti beneficia de mai multe optiuni, rolul sau fiind acela de a sustine salteaua si de a-i scoate in evidenta caracteristicile. In acest fel, o somiera buna nu doar ca va oferi suport unei saltele, ci va reprezenta elementul esential care iti ofera confort, preluand impactul corpului asupra saltelei. Poti alege dintre:

  • Somiera fixa tapitata, care este un suport ideal pentru saltelele cu arc. Acest tip de somiera iti ofera stabilitate si o sustinere corecta a corpului, avand in vedere faptul ca salteaua se poate adapta la forma corpului, mentinand coloana dreapta. In plus, cu ajutorul somierei nu te vei mai trezi din cauza miscarilor partererului, intrucat le poate amortiza.
  • Somiera cu arc se poate folosi doar in combinatie cu o saltea cu arc continuu sau impachetat, fiind alcatuita dintr-o structura de arcuri, bine fixata pe un cadru de lemn. Tipul de somiera cu arc iti asigura o sustinere perfecta a corpului, alaturi de o saltea cu structrura elastica.
  • Somiera cu lamele elastice iti ofera o sustinere perfecta, in momentul in care este combinata cu o saltea din latex natural. Ansamblul sau este stabil, deoarece intr-o saltea din latex sau spuma nu exista vibratii si ii asigura corpului sustinerea si confortul de care are nevoie in timpul somnului.
  • Somiera cu mecanism de relaxare este potrivita pentru momentele in care citesti sau te uiti la un film. In acest caz, reglarea somierei se poate face electric sau manual, cu actiune in zona picioarelor sau a capului. Acest tip de somiera este indicat doar pentru saltelele cu structura flexibila, din spuma sau latex, care iti ofera clipe relaxante si un somn sanatos.

5 semne ca ai nevoie de o noua somiera

Daca beneficiezi deja de o somiera, insa aceasta nu iti mai ofera confortul de care ai nevoie pe timpul noptii, ia-ti o somiera noua, care sa respecte toate standardele de calitate. Atunci cand somiera nu respecta recomandarile producatorilor de saltele sau structura metalica s-a deformat, este cazul sa optezi pentru un model nou, asa cum este Somiera Demontabila Premium, de la Somnart, care ofera o rezistenta suplimentara in timp. Totodata, vei stii ca trebuie sa achizitionezi o somiera noua atunci cand structura metalica s-a uzat si somiera scartaie, fapt care te incomodeaza in timpul somnului si iti provoaca neliniste. Daca lamele somierei s-au rupt sau sunt foarte moi si nu iti mai asigura sustinerea necesara, este momentul sa achizitionezi o noua somiera durabila, rezistenta si usor de montat.

Ce avantaje ofera o somiera de pat de calitate?

In momentul in care iti achizitionezi o somiera de pat de calitate, aceasta iti va aduce numeroase avantaje in timpul somnului:

  • In primul rand, o somiera de pat iti asigura suport, oferind sustinere spatelui, deoarece se adapteaza in functie de greutate. Astfel, vei reusi sa scapi de durerile de spate sau de coloana, cauzate de un pat cu saltea inconfortabila.
  • O somiera buna ofera ventilatie, avand in vedere faptul ca ii permite aerului sa circule liber sub pat, prelungindu-i durata de viata.
  • In plus, somiera poate sa sustina o saltea si sa ii ofere durabilitate, astfel incat presiunea sa fie distribuita uniform, fara sa impiedice buna circulatie a sangelui.
  • Din cauza ca nu sunt masive, somierele pot fi usor de instalat si de catre cei care nu se pricep la astfel de lucruri, urmand doar cateva instructiuni.
  • Probabil te intrebi care sunt dezavantajele unui astfel de somiere, insa vei fi incantat sa afli ca, atata timp cat este instalata corect, somiera va functiona excelent cu saltelele moi, indiferent de greutate.

Pentru un somn odihnitor, alaturi de saltea, trebuie sa optezi pentru o somiera de calitate, care iti va oferi confort si sustinere pe tot timpul noptii.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare