In cultura europeana contemporana conotatiile obisnuite ale albului sunt inocenta, lumina divina, castitatea. In Orient si in diversele culturi africane albul a fost intotdeauna o culoare importanta, asociata chiar cu moartea si doliu. ln China albul este, pe de o parte, simbolul batranetii si, pe de alta parte, al castitatii.


Efectele culorii


Ca efecte psihologice albul poate induce raceala, puritate, robustete, usurinta, expansivitate si suavitate. Aceasta culoare permite o mai buna concentrare si ne face mai increzatori in fortele proprii.

Atentie insa, din cauza capacitatii de reflexie totala a luminii, albul pur si intens provoaca contractia pupilei si a muschilor globului ocular, devenind astfel obositor.


Indicatii terapeutice


Culoarea alb este recomandata in alinarea durerilor reumatice intrucat lasa energiile pozitive sa patrunda in corp. Atentie insa, excesul de alb este deprimant.

Insa in general albul da o senzatie de liniste si stimuleaza tonusul organelor interne.Albul este foarte utilizat in ultimii ani in .

O amenajare in alb, desi pare simpla, denota eleganta si rafinament. In plus, albul ofera o senzatie de spatialitate astfel ca locuintele in care predomina aceasta culoare par mai aerisite si mai mari.

Folosit la mobilier, pereti, pardoseala , albul reflecta lumina si ofera prospetime oricarui interior.

Insa o camera in care predomina albul este anosta si deprimanta astfel ca este indicat s-o accesorizezi cu piese colorate.

Contrastul dintre alb si orice culoare vie este o modalitate foarte simpla pentru obtinerea unui rezultat spectaculos.


Alb in Feng Shui


Albul in reprezinta elementul Metal, la fel ca si griul, argintiul si auriu.

Lumineaza intreaga casa de aceea este o culoare nelipsita din amenajarea locuintei .

De aceea, albul este recomandat in zonele in care Metalul este elementul dominant, cum ar fi vestul si nord-vestul casei, pentru a activa norocul privind urmasii, respectiv mentorii.

  •   2010-12-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii