Amenajarea casei

#depozitare #substante #argintarie #curatat #lavete

Ai grija de argintarie: sfaturi utile de intretinere

Argintaria constituie o investitie pe termen lung in obiecte clasice, elegante, care confera un plus de stil unei mese, unei tinute sau unei incaperi. Argintaria insa este pretentioasa si, pentru a o avea cat mai mult timp intr-o stare perfecta, este important sa stii cum sa o cureti si sa o depozitezi corect.

Curatarea corecta a argintariei

Pentru a curata argintaria, foloseste numai produse potrivite pentru acest tip de metal. Unele produse de curatat contin substante invazive, precum clorurile, care reactioneaza chimic la contactul cu argintul si deterioreaza obiectele.

Curata argintaria imediat dupa folosire. In cazul tacamurilor din argint, unele mancaruri pot avea un efect coroziv sau acid. Spala argintaria rapid si sterge-o. Nu o lasa niciodata la inmuiat!

Cel mai simplu produs de curatare este un amestec de apa cu detergent fin pentru vase. In cazul argintariei, este nerecomandat sa folosesti detergenti cu aroma de lamaie sau zeama de lamaie pe post de degresant.

Un produs menajer special fabricat pentru argintarie, disponibil in magazine, curata obiectele in profunzime si le reda stralucirea. Cu ajutorul unei lavete umede, freaca argintaria si lasa substanta sa actioneze 2 minute. Clateste si sterge obiectele cu o bucata curata de bumbac.

In cazul in care obiectele din argint contin si o parte din alt material, cum este lemnul, aceasta din urma trebuie protejata. Nu folosi substanta de curatare a argintului pe alte zone decat cele din argint.

Curata intotdeauna obiectele din argint cu mana. Daca le pui in masina de spalat vase, acestea se vor zgaria si deteriora.

In cazul in care folosesti un burete pentru a curata argintaria, acesta trebuie sa fie moale, nu abraziv.

Pastrarea argintariei

Obiectele din argint sunt deosebit de atragatoare si elegante, insa, pentru a fi pastrate intr-o stare optima, acestea necesita munca. Curata-le de la primele semne de oxidare, pentru a le avea stralucitoare si frumoase mereu. In cazul in care trece prea mult timp pana cand sunt curatate, este posibil sa fie nevoie sa apelezi la un profesionist.

O alta modalitate de a pastra cat mai bine argintaria este sa rezervi un loc de depozitare din casa special pentru aceste lucruri. In cazul unor tacamuri de argint, depoziteaza-le intr-un sertar compartimentat, unde sa le poti tine ordonat. Nu aseza niciodata piese de argint ude peste cele uscate. Sterge-le foarte bine inainte sa pui la loc tacamurile.

Sursa foto: allenhousing.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului