Amenajarea casei

#umidificator #aerul uscat #umidificator aer #purificator aer

Aerul uscat: contracararea efectelor suparatoare din timpul perioadelor reci!

Adesea, cuvantul umiditate are in limbajul comun conotatii negative. In realitate, multe idei pe care le avem despre umiditate sunt gresite, fiind bazate doar pe cunoasterea superficiala a ceea ce inseamna cu adevarat. Umiditatea optima intr-o incapere, mai ales in sezonul rece, este esentiala, intrucat aerul uscat are o serie de efecte negative nu doar asupra oamenilor, ci, de asemenea, asupra obiectelor si plantelor dintr-o casa. Daca nu este corect controlat, aerul uscat poate conduce la reparatii costisitoare, facturi mai mari la energie si cateva vizite suplimentare la medic.

Care este explicatia aparitiei aerului uscat? Acesta este, in special, o consecinta a scaderii temperaturii in perioada anotimpului rece. Odata cu instalarea temperaturilor scazute, nivelul de umiditate scade la randul sau. Aerul rece nu este capabil sa retina la fel de multa umiditate ca aerul cald. Din aceasta cauza, atunci cand ne incalzim casa, umiditatea poate scadea si pana sub 10%, fiind mai mica chiar decat in desertul Sahara.

Consecintele sunt multiple, mergand de la afectarea organismului uman: piele uscata, disconfort in respiratie etc., pana la a da nastere la electricitate statica si conduce la uscarea plantelor si obiectelor de mobilier.

Aici sunt unele dintre cele mai frecvente efecte adverse pe care aerul uscat si umiditatea scazuta le are in casa dumneavoastra:

1. Efectele aerului uscat asupra corpului. Fara umiditate suficienta in aer, pielea, ochii, buzele si gatul se pot usca. Acest lucru poate duce la mancarimi, iritatii si chiar sangerari nazale. De asemenea, aerul uscat face ca organismul sa simta temperatura rece mult mai pregnant, lucru care provoaca disconfort evident in timpul iernii.

2. Efectele aerului uscat asupra sanatatii. Daca suferiti de alergii sau astm, aerul uscat si incarcat de posibili alergeni (praf, polen, impuritati etc.) poate face ca simptomele sa se inrautateasca, deoarece respiratia in aer uscat irita si inflameaza caile respiratorii. Aerul uscat este, de asemenea, cunoscut pentru cresterea gradului de sensibilitate la infectii. Automat este afectata sanatatea, bunul cel mai de pret al unui om, ceea ce inseamna vizite la medic, tratamente costisitoare care pot sa nu isi faca efectul atat timp cat cauza principala nu este indepartata.

3. Efectele aerului uscat asupra casei. Aerul uscat poate provoca fisuri, crapaturi in lemn si in izolatie. Acest lucru duce la deteriorarea peretilor, podelelor si chiar a mobilierului. De asemenea, dupa cum s-a mentionat mai sus, oamenii simt mai pregnant temperatura rece in prezenta aerului uscat. Acest lucru poate duce la facturi mai mari la energie si la o casa mai putin eficienta termic, deoarece oamenii au tendinta de a seta termostatul la o temperatura mai ridicata, pentru a contracara senzatia de rece.

Oricare dintre aceste efecte este un semnal de alarma, indicandu-va faptul ca trebuie sa reglati nivelul de umiditate din casa. Unii oameni simt un disconfort evident atunci cand nivelul de umiditate este mai mic de 25%. Un nivel de umiditate confortabil trebuie sa fie intre 45-55%, iar solutia inteligenta, eficienta si usor de utilizat pentru a contracara efectele aerului uscat este umidificatorul si purificatorul de aer Venta.

Dubla sa functie, de umidificare si purificare a aerului, tehnologia unica de „spalare a aerului” (evaporare la rece), consumul scazut de energie (mai putin decat un bec de 40 de Watts), gradul mare igiena, in conditiile absentei unor filtre care se pot imbacsi in timp si care necesita schimbare, sunt argumente puternice pentru alegerea umidificatorului si purificatorului de aer Venta.

Este un aparat robust, care reprezinta o investitie pe temen lung, are un design placut dar dincolo de aceste aspecte, cel mai important lucru este eficienta sa. Purifica aerului pe care il respirati si il umidifica pana la nivelul optim necesar intr-o incapere. Folosind umidificatorul Venta nu riscati supraumidificarea incaperii, intrucat are un sistem care se autoregleaza si nu permite eliminarea unei cantitati mai mari de umiditate in aer.

Va puteti bucura cu adevarat de beneficiile unui aer curat si suficient de umed si evitati orice efecte negative pe care aerul uscat le poate avea asupra dumneavoastra!

Despre Life Art Distributie

Umidificatoare-Purificatoare de aer si Dezumidificatoare Germania!

Calitate garantata, profesionalism, solutii practice simple si eficiente!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare