Amenajarea casei

#perne decorative #oglinda casa #cuvertura #accesorii casa

Accesorizeaza-ti casa cu elemente de efect!

Obiectele decorative pot avea un impact major intr-o casa. Aspectul locuintei tale poate fi modificat simtitor cu ajutorul unor decoratiuni inedite, amplasate istet, in perimetrul acesteia. Descopera, in continuare, cateva decoratiuni de efect si cum le poti folosi pentru a-ti transforma casa!


Farfurii vesele pe un perete


O marca a stilului traditional, specific mediului rural, farfuriile pictate cu maiestrie pot transforma nu doar o locuinta etno. Ba mai mult decat atat, vesela folosita in scop decorativ va imbogati spatiul unui living in care predomina albul. Farfuriile pot fi asezate pe un perete alb, intr-un perimetru limitat, astfel incat sa creeze un punct focal. In functie de nuantele pe care le reunesc farfuriile alese, completeaza incaperea cu decoratiuni in culori apropiate.


Ceas impozant de perete


Ceasurile de perete sunt disponibile intr-o varietate de modele, astfel incat alegerea unei decoratiuni de acest tip sa se plieze pe stilul in care este amenajata locuinta ta. Un ceas vintage, de dimensiuni generoase, va completa perfect o casa cu parfum retro, cu piese de mobilier elegante patinate si podea din scanduri de lemn.

Dimensiunea ceasului de perete, dar si modelul acestuia sunt doi factori care vor transforma un obiect util intr-unul decorativ, spectaculos, menit sa completeze atmosfera incaperii in care este amplasat. Asigura-te ca il asezi pe un perete gol, astfel incat ceasul impozant sa devina vedeta camerei.


Cuvertura din blana artificiala


Intr-o incapere somptuoasa, nu vei da gres daca vei alege o cuvertura din blana artificiala pentru sofa sau canapea. Poti incerca si o culoare mai putin conventionala, cum ar fi violetul, care sa se asorteze la cromatica folosita in restul incaperii.

Astfel, o cuvertura violet se va potrivi pe o canapea lila, intr-o camera in care se mai afla un covor si o lampa mov si perdele diafane, liliachii. Pentru un plus de eleganta si stil, mentine parchetul din lemn natural inchis la culoare si pastreaza peretii albi.


Vaze din sticla colorata


Poti da viata si stil unei incaperi si cu ajutorul unor vaze din sticla colorata. Cele mai intereante tipuri au culori in degrade si forme mai putin conventionale. Alege obiecte decorative de acest tip atat pentru flori, cat si pentru a le expune ca atare, evidentiindu-le pe un fundal alb.


Oglinda XXL


O oglinda de dimensiuni mari poate face minuni intr-o camera. Stilul acesteia poate varia, insa efectul va fi acelasi: incaperea va parea mai spatioasa. In plus, pentru a te detasa de stilul clasic, nu fixa oglinda, optand pentru o atmosfera mai relaxata, imprimata de sprijinirea acesteia de perete.


Perne colorate pe podea


Pernele decorative nu trebuie amplasate doar pe pat, canapea ori sofa - acestea pot fi asezate si pe podea, direct pe parchet, pentru a crea o atmosfera confortabila. Pernele de dimensiuni generoase sunt cele mai indicate, insa acestea pot fi completate cu unele mai mici, suprapuse. Ideale sunt pernele colorate, invelite in huse din materiale placute (cum ar fi tricotajele).


Foto : uktv.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare