Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #decorare casa #accesorii casa

Accesorii care definesc o incapere

Unele accesorii schimba complet aspectul unei incaperi, o fac coerenta, luminoasa si atragatoare. O culoare intensa, un material natural, o textura sunt lucruri care fac o incapere mai interesanta, adaugand volum si varietate. Cu putina imaginatie si mult bun gust, camerele casei tale pot avea o personalitate unica si impresionanta.

Iata cateva dintre accesoriile care definesc o incapere:


Oglinda supradimensionata de perete


Una dintre modalitatile de a personaliza o camera este sa decorezi un perete cu o oglinda supradimensionata. Alege o piesa cu o rama decorativa, cu un model care sa atraga toate privirile. Pe langa rolul sau decorativ, oglida va face incaperea mai luminoasa si mai primitoare. Totodata, o astfel de piesa de decor este perfecta pentru a adauga stil incaperii respective.


Covorul


Un accesoriu care defineste o incapere poate fi covorul. Alege un tip de covor in functie de stilul in care este amenajata camera respectiva. Un covor persan, vechi, de matase, poate fi piesa de rezistenta intr-o camera amenajata in stil clasic. Un covor cu model geometric sau abstract poate defini o camera amenajata in stil contemporan.

Tesaturile confera profunzime si forma unui spatiu, il definesc si il modeleaza, realizand corespondente cu obiectele din camera. Intr-o incapere medie sau mare, covorul poate fi accesoriul care leaga si defineste acel spatiu.


Candelabrul


Intr-un spatiu care iti permite acest lucru, foloseste un candelabru. Exista numeroase modele pe piata, unele dintre ele chiar intr-un stil rustic, astfel incat aceste piese pot fi integrate in orice fel de decor. In salonul de luat masa, de exemplu, candelabrul poate fi accesoriul care defineste intreg spatiul.


Pernele


Foloseste perne diferite intr-o incapere si vei reusi sa schimbi intreaga atmosfera din acea camera. O perna face incaperea sa para mai feminina. Totodata, pernele sunt acele decoratiuni de interior de care ai nevoie pentru a lega diverse elemente, culori sau texturi. Daca folosesti, de exemplu, draperii de vara si draperii de iarna, poti schimba si pernele pentru a se potrivi cu sezonul respectiv.


Colectiile


Un accesoriu personal, care defineste o incapere, il reprezinta colectiile. Poate fi vorba despre instrumente muzicale, sculpturi, tablouri, bibelouri sau alte piese pe care le colectionezi. Construieste rame speciale sau rafturi pentru a etala aceste obiecte. Ele devin piesa centrala in camera respectiva.


Mobila de colectie


O camera amenajata cu un mobilier din aceeasi colectie are coerenta si stil. Mobilierul defineste diverse zone, precum zona de stat jos si zona de depozitare. Pornind de la culoarea si modelul mobilierului, intreaga incapere poate fi amenajata intr-un stil coerent, facand combinatii reusite de elemente.


Draperiile


Draperiile constituie o piesa de rezistenta in orice incapere. Folosite pe o suprafata mare, draperiile schimba complet aspectul unei camere, prin prezenta sau lipsa lor. Gratie numeroaselor posibilitati de a fi cusute si prinse, draperiile pot fi adevarate opere de arta la ferestre, prin faldurile create si accesoriile de fixare.

Sursa foto: commonfloor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea