Odata cu venirea toamnei, ploile lungi isi vor face tot mai des prezenta. Din aceasta cauza trebuie sa te asiguri inca de pe acum ca apa nu va patrunde in locuinta. Verifica burlanele si streasinele, ferestrele si chiar zidurile casei. Iata ce trebuie sa faci inca de pe acum pentru a evita neplacerile!

Verifica streasinele si burlanele

De-a lungul verii si mai ales toamna, streasinele se pot umple cu praf, frunze si alte impuritati. Curata streasinele bine si verigica daca burlanele sunt infundate sau sparte. Fa acest lucru turnand apa cu ajutorul unei galeti sau a unui furtun de gradina. Uita-te cu atentie la burlan pentru a observa daca are eventualele fisuri, gauri si alte deteriorari si remediaza-le pentru a preveni aparitia mucegaiului si a igrasiei, care se pot infiltra in peretii casei, provocand, in cele din urma, si desprinderea jgheabului.

Verifica acoperisul

Acoperisul poate fi afectat odata cu trecerea timpului si pot aparea fisuri ce duc la scurgerea apei in interiorul locuintei. Verifica asadar acoperisul, pentru a putea face eventuale reparatii cat nu este inca tarziu.

Ferestrele si fisurile in pereti

Apa poate patrunde cu usurinta in locuinta daca peretii casei sunt crapati sau ferestrele nu se mai inchid bine ori sunt distantate de perete. Verifica-le cu atentie si repara zidurile pentru a te asigura ca apa nu patrunde in interiorul casei.

 

Sursa foto: asergeev.com

  •   2016-09-02
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:  Identificarea cainilor cu stapan implica riscuri pentru animale?

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii