Amenajarea casei

#gin #pasta dinti #sapun #mucegai #artrita #igrasie

9 intrebuintari interesante ale ginului

Aparut in secolul al XVII-lea ca remediu pentru problemele la rinichi, ginul are o istorie bogata si intrebuintari variate. Ingredient esential intr-o bautura martini sau gin tonic , acest lichid poate fi utilizat intr-o multime de alte situatii. Iata care sunt acestea!



1 Apa de gura


Alcoolul este un antibacterian foarte eficient. Drept urmare, ginul poate fi folosit si ca apa de gura, in locul celei gasite in comert, in special daca nu iti sunt pe plac gustul si mirosul de menta sintetica. Pentru a nu avea probleme la locul de munca, nu folosi bautura ca atare, ci realizeaza un amestec cu ulei de cimbru care se potriveste foarte bine cu aroma ginului.


2 Gin pentru picioare


Daca amestecul de ulei de cimbru si gin merge perfect ca apa de gura, afla ca acelasi mix poate fi utilizat si pentru a scapa de mirosul neplacut al picioarelor.


3 Gin pentru muraturi


O metoda neconventionala de a oferi o aroma deosebita muraturilor este aceea de a adauga in zeama lor 1-2 paharele de gin. Aceasta solutie poate fi pusa in practica atat la muraturile facute in casa, cat si in cazul celor cumparate. De retinut, totusi, este faptul ca ginul merge mai bine la muraturile in saramura.


4 Gin in placinte


Intrucat alcoolul se evapora la o temperatura mai mica decat apa, poti obtine o crusta mai crocanta la placintele pe care le pregatesti in casa daca alegi sa inlocuiesti cu gin o parte din apa din reteta. Poti folosi orice tip de alcool distilat iti doresti, insa aroma ginului este una dintre cele mai placute si are mari sanse sa iti transforme placintele in deserturi si mai gustoase.


5 Odorizant de camera


Ginul poate fi intrebuintat si ca odorizant de camera. Nu trebuie decat sa umpli un vaporizator cu gin si sa adaugi cativa stropi de ulei esential, alegand aroma ta preferata. Pentru ca alcoolul se evapora foarte repede, in aer va ramane parfumul de ienupar si al aromei alese de tine.


6 Gin pentru igrasie


In cazul in care locuinta ta este infestata cu igrasie, afla ca, in locul produselor chimice din comert (posibil toxice), poti folosi gin pentru a indeparta mucegaiul acumulat pe pereti. Pentru ca efectul sa fie de durata, indeparteaza stratul de zugraveala de pe peretii infestati, curata temeinic pana cand peretele ramane curat si apoi, odata ce umezeala a disparut, aplica cateva straturi de vopsea noua.


7 Aftershave


Ginul aplicat imediat dupa barbierit asigura indepartarea bacteriilor, dezinfectand posibilele taieturi, cat si un parfum deosebit. Daca un astfel de aftershave poate fi folosit cu incredere inainte de o iesire in oras, nu este recomandat inaintea unei zile de lucru.


8 Aditiv la sapun


Un strop de gin, adaugat in sapunul tau lichid, va oferi o aroma placuta de ienupar si va creste potentialul antibacterian al produsului.


9 Remediu pentru artrita


O metoda eficienta de tratare a suferintei cauzate de artrita este sa ineci un vas mare de struguri albi intr-o baie de gin. Lasa strugurii la macerat timp de o saptamana in acest alcool, dupa care consuma, zilnic, cate 10 boabe pentru a scapa de durerile provocate de artrita. Nu se stie exact de ce acest remediu functioneaza, insa una dintre explicatii ar putea sta in proprietatile antiinflamatorii ale ienuparului si in dioxidul de sulf care mentine culoarea strugurilor albi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului