Amenajarea casei

#casa eco #reciclare produse #lampa halogen #mobila ecologica

8 schimbari eco de facut in casa ta

In fiecare casa se pot face oricand schimbari pentru un stil de viata ecologist, iar contributia ta poate juca un rol important in . In plus, ai putea sa-i influentezi pozitiv si pe ceilalti membri ai familiei sau din grupul tau de prieteni.


1 Incepe cu schimbari mici. Schimbarile mici pot face diferente drastice. Schimba becurile si inlocuieste-le cu unele economice. Prin aceasta metoda, vei economisi energie si facturile tale la curent vor fi mult mai mici. Lampile cu halogen au si o viata mai lunga.

2 Incepe sa folosesti covorase de bambus in baie. Pe langa ca sunt prietenoase cu mediul, covorasele de bambus sunt moi si absorb mult mai bine.

3 Imbunatateste aspectul spatiului in care traiesti, incorporand . Mobila ecologica este facuta din materiale reciclabile si impactul asupra mediului este redus.

4 Alege o plita cu inductie in loc de clasicul aragaz cu gaze. De asemenea, foloseste vase potrivite pentru plita evitand astfel deteriorarea si arderea ebonitei.

5 Fa-ti un obicei din a inlocui electrocasnicele cu unele care fac economie de energie. Data viitoare cand iti cumperi masina de spalat rufe, frigider sau masina de spalat vase , ai grija ca acestea sa aiba eticheta prin care se anunta ca au un impact redus asupra mediului.

6 Lumina naturala este absolut gratuita. Amplaseaza-ti zona de lucru, de citit sau de studiu langa fereastra pentru a putea sa profiti din plina de lumina naturala a zilei.

7 Asigura-te ca ai la indemana destule recipiente pentru reciclarea anumitor produse. Sticlele de plastic trebuie pliate si hartia trebuie impaturita pentru a ocupa cat mai putin loc. Cand recipientele cu produse reciclabile s-au umplut, transporta-le pe rand la un centru de reciclare sau la spatiile special amenajate. Astfel casa ta va fi mult mai ordonata si curata, contribuind si la salvarea mediului.

8 Inlocuieste geamurile si ferestrele cu unele de termopan. Reduce costurile la energie, transferul de caldura sau frig si izoleaza fonic casa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea