Te-ai gandit pana acum care sunt principalele beneficii ale montarii unui filtru de apa la tine acasa? De cand apa de la robinet nu mai pare la fel de sigura pentru sanatate, achizitionarea apei imbuteliate s-a transformat intr-o cheltuiala suplimentara, care se resimte puternic in bugetul lunar.

O familie de 5 persoane consuma in jur de 10 l de apa pe zi, iar cel mai mic pret al apei plate imbuteliate este de circa 1,2 lei/l. Acest lucru inseamna ca, lunar, sunt necesari minimum 360 de lei pentru asigurarea celui mai important aliment pentru sanatate: apa! Investitia in montarea unui filtru de apa poate fi amortizata in circa 1 an, ca apoi sa te bucuri in voie de toate beneficiile unui astfel de dispozitiv util:


1. Gustul si mirosul apei

Filtrele de apa ofera marele beneficiu al unui gust si miros mai bune ale apei, intrucat indeparteaza eficient clorul si contaminantii bacterieni.


2. Eliminarea plumbului din apa

Toate filtrele de apa elimina plumbul din apa potabila inainte sa fie consumata, prevenind astfel intoxicatiile cu acest mineral foarte periculos pentru sanatate.


3. Reducerea costurilor

Filtrul de apa este o investitie avantajoasa, intrucat ramane permanent o sursa de apa curata si sanatoasa. Intretinerea acestor dispozitive se realizeaza rar, iar costurile nu se ridica la nivelul celor necesare cumpararii apei imbuteliate din supermarket.


4. Reducerea riscului de cancer

Intrucat filtrul de apa indeparteaza toate rizidurile si clor si produsii clorului, contribuie la reducerea riscului de declansare a cancerului rectal, cancerului de colon sau al cancerului biliar.


5. Purificarea intensa a apei

Filtrele de apa cu bloc de carbon solid pot sa indeparteze selectiv contaminantii periculosi din apa de baut, retinand in acelasi timp depozitele minerale sanatoase, care echilibreaza PH-ul apei.


6. Reducerea riscului de imbolnavire gastrointestinala

Tot un filtru de apa montat acasa poate sa reduca riscul imbolnavirii de afectiuni gastrointestinale provocate de virusuri si bacterii cu pana la 33%, actionand eficient in eliminarea agentilor patogeni care contamineaza deseori apa, precum Cryptosporidium si Giardia.


7. Intarirea sistemului imunitar al copiilor

Copiii care beau apa de buna calitate cresc cu un sistem imunitar puternic, intarit de mineralele de buna calitate si ionii apei filtrate corespunzator.


8. Prevenirea ingerarii de toxine

Apa filtrata este o bariera puternica intre cele peste 2100 de toxine care polueaza apa si organismul uman.

Sursa foto: ehow.com

  •   2013-07-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii