Amenajarea casei

#ferestre #design # design casa # ferestre casa

7 tipuri de ferestre pentru un design interior deosebit

Designul general al locuintei nu poate fi complet in absenta unor ferestre intr-un stil similar! In functie de tipul locuintei si de spatiul de care dispui, pe piata vei gasi mai multe tipuri de ferestre. Descopera mai jos cateva dintre modelele existente si felul in care acestea te ajuta sa obtii un design interior inedit!

1. Ferestre bovindou. Aceste ferestre au atat un rol practic, cat si unul ornamental. Maresc suprafata utila a camerei si ofera mai multa lumina. In plus, spatiul de la fereastra pote fi folosit pentru a amenaja o zona de relaxare, unde poti lectura o carte buna.



2. Ferestre fronton. Aceste tipuri de ferestre sunt ideale pentru casele cu terasa acoperita. Pot fi folosite pentru a echilibra aspectul general al locuintei si pentru a pune accentul pe anumite zone ale fatadei casei. In plus, ofera si senzatia de inaltime si lumineaza casa.



3. Ferestre luminatoare. Luminatoarele si alte tipuri de ferestre inalte reprezinta o modalitate inedita de a facilita patrunderea luminii intr-o camera, fara a aduce modificari suplimentare. Luminatoarele pot fi folosite pentru camerele mansardate, unde, pe langa lumina, ofera si o buna ventilatie.



4. Ferestre lucarna. De obicei localizate mai jos de acoperis, ferestrele lucarna au numeroase functii. Ofera incaperilor multa lumina, fara a compromite intimitatea sau spatiul general de care acestea dispun.



5. Pereti-ferestre. Aceste tipuri de ferestre sunt ideale pentru casele spatioase si favorieaza patrunderea unei cantitati generoase de lumina. In plus, contribuie la aerisirea spatiului si permit folosirea unor stiluri decorative originale.



6. Ferestre vitralii. Inspira-te din designul caselor din epoca medievala si foloseste ferestre vitralii, care vor conferi locuintei tale multa eleganta.



7. Ferestre pe comanda. Daca iti doresti ceva special, poti alege sa iti realizezi ferestrele pe comanda. In acest fel, vei detine controlul total asupra modului in care arata ferestrele tale, asupra cantitatii de lumina care va ajunge in interior, cat si asupra stilului si a materialele din care acestea vor fi realizate.



Sursa foto: architecture.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea