Amenajarea casei

#curatenie in bucatarie #solutii de curatat #curatenie #bucatarie #curatare ecologica

7 solutii ecologie pentru curatenia in bucatarie

Eliminarea substantelor de curatat toxice din bucatarie nu trebuie sa puna in pericol sanatatea familiei tale. Afla cum poti curata bucataria fara substante de curatat din comert.

Curatenia in bucatarie nu este conditionata de folosirea substantelor toxice din cele mai multe produse de curatat . Pentru a mentine igiena si curatenia in bucatarie, astfel incat riscul de toxiinfectii alimentare sa ramana la fel de mic, ai la indemana sapte solutii ecologice.
 

1 Foloseste tocatoare separate


In alimentatia publica, legislatia in vigoare impune folosirea de tocatoare separate pentru legume si carne. Adopta acest obicei in bucataria ta, pentru a scadea riscul aparitiei unor probleme in bucatarie. Curata bine tocatorul pe care il folosesti pentru carne si nu-l tine langa cel pentru legume.
 

2 Fa-ti propriul dezinfectant


Cele mai multe substante chimice din produsele de curatat pentru bucatarie sunt periculoase daca sunt ingerate si cresc in timp riscurile pentru sanatatea ta. Alege un dezinfectant de bucatarie organic, care te va ajuta sa mentii aceeasi curatenie si igiena fara chimicale periculoase.

Cel mai simplu dezinfectant pentru bucatarie poate fi obtinut din doi litri de apa, in care amesteci o jumatate de ceasca de otet din vin alb si un sfert ceasca de bicarbonat de sodiu. Poti folosi amestecul pentru curatarea tuturor suprafetelor din bucatarie si poti pastra pentru mai mult timp intr-o sticla ferita de lumina si caldura.
 

3 Foloseste lavete de bumbac


Intr-o bucatarie de familie, prosoapele de hartie se pot epuiza foarte rapid. Ele pot fi insa inlocuite cu succes de lavete de bumbac pentru bucatarie. Ca sa asiguri toate conditiile de igiena, pastreaza si spala lavetele murdare separat de haine. Cand le bagi la masina de spalat, alege cea mai ridicata temperatura, pentru a te asigura ca lavetele de bumbac vor fi dezinfectate.
 

4 Cumpara produse locale


Producatorii mici raspund mai rapid si eficient la problemele sanitar-veterinare, cum este infectia oualelor cu salmonela. Daca alegi sa cumperi produse alimentare locale, riscul de toxiinfectie alimentara este mai mic.
 

5 Curata in fiecare zi bucataria


Frecventa pentru curatenia generala in bucatarie ramane la latitudinea fiecaruia, insa anumite zone din bucatarie trebuie curatate zilnic. Blatul, masa, aragazul si celelalte zone in care prepari mancare pot fi curatate cu un dezinfectant organic si cu o laveta de bumbac in fiecare zi pentru a elimina orice risc de contaminare a bucatariei si alimentelor tale.
 

6 Curata cu atentie foarfecele de bucatarie


Foarecele de bucatarie sunt o unealta multifunctionala care nu trebuie sa-si piarda insa scopul primar: folosirea in bucatarie. Scoaterea lor din bucatarie si folosirea lor in alte zone creste riscul unor probleme de igiena. Spala dupa fiecare folosire foarfecele de bucatarie cu apa fierbinte si sapun pentru a te asigura ca nu vei avea probleme in bucatarie.
 

7 Restrictioneaza accesul animalelor de companie


Oricat de mult ai iubi animalul de companie, el trebuie sa stea departe de zonele in care pregatesti mancarea. Pisicile care se urca pe masa sau balele lasate de caini la marginea blatului sunt un pericol pentru sanatatea ta, deoarece pot lasa in urma bacterii periculoase.


Sursa foto: Cooking724.wordpress.com

  •   2011-10-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare