Amenajarea casei

#apa minerala #curatenie #pete #indepartare pete #curatare pete

7 reguli de indepartare a petelor

Indiferent de cat de constiincioasa esti in ceea ce priveste curatarea casei , se poate intampla oricand sa ai de-a face cu o pata . Exista diverse solutii pe care le poti aplica pentru diverse pete insa sunt cateva reguli care trebuie respectate indiferent de tipul de pata cu care ai de-a face. Iata care sunt acestea:



1 Ocupa-te de pata imediat


Regula cea mai importanta este sa te ocupi de pata cat mai repede. Cu cat lasi mai mult timp sa treaca, cu atat exista un risc mai mare sa nu scapi de ea. In plus , daca nu este curatata in timp util, pata poate sa afecteze tesatura respectiva si s-o deterioreze.


2 Verifica eticheta


Multi dintre noi facem greseala ca nu ne uitam pe instructiunile de spalare de pe eticheta. Orice produs, inclusiv canapelele si tapiseriile, are atasat o eticheta cu instructiunile de curatare. De asemenea, pe covoare sau canapele sunt trecute de regula si instructiuni de indepartare a petelor de tipul:
 

  • Curatare cu detergent sau sapun lichid;
  • Curatare uscata;
  • Curatare doar prin aspirare. Folosirea detergentilor, strict interzisa!

 

3 Curata pe spatele petei


Ca sa nu degradezi partea superioara a tesaturii este recomandat sa incerci sa indepartezi pata de pe dosul ei. Astfel poti folosi un burete sau o perie cu perii moi fara sa-ti faci griji ca o sa lasi urme de frecare vizibile.


4 Incearca apa carbogazoasa


Absoarbe cat este posibil din pata folosind prosoape sau servetele dupa care aplica peste pata apa minerala carbogazoasa sau sifon. De regula, aceasta solutie va ajuta la diminuarea petei.

Atentie sa nu folosesti servetele colorate pentru ca este posibil sa patezi mai tare materialul respective.


5 Fa o cercetare


Inainte de a te apuca sa scoti pata informeaza-te asupra celor mai bune metode de indepartare a ei. Otetul sau bicarbonatul sunt solutii naturale foarte eficiente pentru indepartarea diverselor pete. Aceste solutii sunt folosite cu success pentru inlaturarea petelor de mancare, sucuri, vin, etc.


6 Evita frecarea


Intotdeauna este bine sa incerci sa indepartezi pata prin tamponarea suprafetei cu un prosop sau un servetel, nu prin frecarea ei.


7 Atentie la excese


Retine ca o cantitate mai mare de detergent sau de solutie pentru indepartarea petelor nu va ajuta mai mult, ba din contra, este posibil sa dauneze. Mai ales in cazul in care folosesti un produs pentru indepartarea petelor, incearca sa urmezi instructiunile pas cu pas.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului