Amenajarea casei

#pericole baie #amenajari interioare #casa #baie

7 lucruri pe care sa nu le tii niciodata in baie

Dupa dormitor, baia este incaperea care se transforma intr-un spatiu de rasfat si relaxare pentru tine. Insa, in ciuda acestui fapt, depozitarea unor obiecte de ingrijire personala in acest spatiu nu este chiar cea mai buna idee. Iata ce ar trebui sa nu se pastreze niciodata in camera de baie!

 

1. Obiecte electrice

Sunt foarte putine aparate electrice pre care sa le poti tine in siguranta in camera de baie. De obicei, acestea au o protectie suplimentara la umezeala astfel incat sa te fereasca de riscul de electrocutare.

Dar, dupa cum stii, paza buna trece primejdia rea! Nu aduce in incaparea de baie aparate electrice alimentate direct de la prize: radiatoare, radio-casetofoane sau uscatoare de par care nu sunt construite special in acest scop.

De asemenea, iPod-urile si alte gadgeturi digitale se pot deteriora rapid intr-un mediu umed. Daca tot doresti sa creezi atmosfera placuta in camera de baie cauta echipamente construite special pentru astfel de spatii umede si cu temperatura variabila.

2. Aparate de ras

Pare ciudat, dar, intr-adevar, un aparat de ras, fie el electric sau clasic, nu ar trebui sa stea in baie. Umezeala poate afecta calitatea lamelor metalice si te expune riscului unor infectii nedorite si extrem de periculoase. Pastreaza aparatul tau de ras si rezervele acestuia intr-un spatiu uscat si cu o temperatura medie constanta.

3. Bijuterii

Este adevarat ca orice intrare la dus sau in cada te face sa scoti automat bijuteriile pe care le porti frecvent. Baia nu este insa cel mai bun  loc in care sa te gandesti sa lasi prea mult timp accesoriile. Umezeala din aer accelereaza procesul de oxidare al acestora, iar in timp chiar si cele mai stralucitoare podoabe vor capata un aspect neplacut.

4. Medicamente

Este poate cea mai comuna greseala intalnita in toate casele. Medicamentele nu ar trebui pastrate niciodata in sala e baie. Variatiile de temperatura si umiditatea aerului pot altera pastilele pe care le folosesti frecvent, riscand sa iti dea chiar si o intoxicatie. Cauta un loc racoros, cu o temperatura constanta in care sa pastrezi in siguranta rezerva ta de medicamente.

5. Farduri

Ce-i drept, baia este locul in care multe femei obisnuieasc sa isi faca ritualul de infrumusetare. Cu toate acestea, pastrarea fardurilor intr-un dulapior din sala de baie nu este o idee prea buna. Aburii degajati in aer de dusul fierbinte pot afecta calitatea acestor produse de infrumusetare.

O varianta mai buna ar fi amenajarea unui cabinet special pentru machiaj intr-un colt al dormitorului sau chiar intr-o mica incapere cu temperatura constanta.

6. Oja si lacul de unghii

La fel, ojele si lacul de unghii pe care le folosesti au nevoie de o temperatura medie constanta. Le poti pastra cel mai bine intr-un sertar al noptierei din dormitor, dar in niciun caz in baie. Umezeala si variatiile de temperatura din aceasta incapere risca sa scurteze radical termenul de garantie al acestor produse.

7. Prosoape

Este bine sa ai intotdeauna in baie un prosop pentru uz zilnic. Cu toate acestea, rezerva de prosoape si halate de baie nu ar trebui depozitata in aceasta incapere. In cazul lor, umezeala constanta din incapere poate favoriza aparitia mucegaiului si a unor ciuperci care isi pot pune amprenta asupra sanatatii pielii tale. Cauta o incapere uscata in care sa pastrezi obiecte de uz personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului