Amenajarea casei

#amenajare spatiu mic #amenajare dining #spatiu mic #dining

7 idei ingenioase de amenajare a unui dining intr-un spatiu foarte mic

Spatiul in care locuim ne influenteaza starea de spirit si, in cazul in care nu este foarte generos, este necesar sa apelam la cateva trucuri pentru a compensa si a crea un ambient armonios si placut. Hai sa vedem cateva idei simple si inteligente de amenajare a unui dining intr-un spatiu foarte mic.

Foloseste scaune mici si usoare

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Apartment Therapy (@apartmenttherapy) pe

Cand amenajezi o sufragerie micuta, este de dorit sa apelezi la un mobilier care sa ocupe spatiu cat mai putin si, totodata, sa fie si confortabil. Astfel, scaunele mici, fara brate si spatar, sunt o idee minunata pentru a beneficia de functionalitatea dorita si, totodata, de a econoomisi spatiu. Desigur, o masa micuta, care sa se armonizeze cu scaunele, ar fi ideea cea mai potrivita pentru un desing minimal, util si placut.

Delimiteaza spatiul

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Apartment Therapy (@apartmenttherapy) pe

O modalitate chic pentru delimitarea spatiului pentru servit masa, sau o separare intre sufrageria ta mica si camera de zi, este cea in care pozitionezi scaunele si masa pe un covor. Mai ramane doar sa pui pe perete un tablou frumos si sa adaugi o vaza cu flori proaspete si o lumanare pentru a cra atmosfera unui bistro francez.

Living si sufragerie in acelasi timp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Apartment Therapy (@apartmenttherapy) pe

Pe o parte a camerei poti pozitiona covorul, acesta fiind o granita intre spatiul de living si cel al zonei de dining. Foloseste, deci, spatiul negativ ca locatie pentru o masa si scaunele necesare pentru servirea mesei, iar celalat spatiu pentru o canapea confortabila care te invita la discutii placute. Din nou, obiectivul este atins prin simpla separare sau delimitare a camerei.

Creeaza un spatiu intim

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Domino (@dominomag) pe

In cazul in care nu ai un colt intreg pe care sa il poti folosi, poti alege o singura banca sau canapea micuta. Doua scaune specifice unui bistro frantuzesc si o masuta rotunda, vor crea cadrul perfect pentru cafeaua de dimineata.

Colt mic in bucatarie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Apartment Therapy (@apartmenttherapy) pe

Aceasta imagine este dovada clara ca poti incadra un spatiu pentru servirea mesei chiar si in cele mai mici camere. Bancuta de colt tapitata este locul ideal pentru a savura o carte buna si o cafea calda intr-o dupa-amiaza ploioasa. Mai ramane sa aduci si o masa mica, rotunda pentru a lua si mesele in acest spatiu intim si confortabil.

Mergi pe forme rotunde

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Apartment Therapy (@apartmenttherapy) pe

O masa rotunda pentru dining room este perfecta pentru a castiga spatiu si a avea mai multe locuri. Lipsa colturilor te avantajeaza, permitandu-ti sa adaugi mai multe scaune confortabile. Este o idee minunata despre cum poti folosi spatiul dintr-o camera de zi, chiar si atunci cand nu ai mult loc la dispozitie.

Mergi pe culori neutre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Hunker (@hunkerhome) pe

Cel mai bun instrument pentru compensarea unui spatiu mic este folosirea unei palete de culori minime, neutre si cat mai deschise. Lucreaza cu albul stralucitor si cu accente de lemn natural pentru a crea iluzia unei camere mai spatioase. Aceasta bucatarie micuta, confortabila si aerisita pare cu mult mai mare datorita paletei de culori inteligent selectate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare