Amenajarea casei

#cabina dus #baie mica #amenajare baie #cada

7 idei geniale pentru amenajarea unei bai mici

Chiar si o baie mica poata fi transformata intr-un spatiu confortabil si foarte util. Tot ceea ce ai nevoie este sa alegi corect designul astfel incat sa imbini utilul cu placutul.

 

Sa spunem ca iti redecorezi locuinta si visezi la o baie spatioasa, asa cum vezi doar in filme. Evident ca iti revii in fire si realizezi ca n-ai nicio sansa sa redimensionezi baia mica. Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca atat cat este, atat va ramane. Depinde doar de tine cu o amenajezi astfel incat sa arate bine, dar nici sa nu iti lipseasca nimic.

Iata cateva idei utile care vor transforma radical acest spatiu:

 

Usa din lemn si sticla

Usa din lemn cu insertie de sticla pe toata inaltimea ei va oferi baii mici iluzia unui spatiu mai mare, dar va aduce si un plus de lumina. Alege un geam mat, care sa obtureze imaginea.

Cosuri pentru depozitare

Problema in baile mici este lipsa spatiului de depozitare. De mobilier masiv nu este loc, plus ca orice piesa rigida va acapara mult spatiu. In schimb, opteaza pentru cosuri din rachita care sa fie usor de mutat dintr-un loc intr-altul. In ele poti ascunde rufe murdare, dar si prosoapele curate.

Accesorii metalice

Intr-un spatiu mic e nevoie sa creezi impresia de spatiu mai mare. De aceea, e indicat sa folosesti cat mai mult accesorii care reflecta lumina, cum ar fi piese de mobilier metalice, usa metalica si cat mai multe oglinzi.

Colt pentru dus

O cada sau o cabina masiva de dus poate fi inlocuita prin amenajarea unui colt pentru dus, cu un perete de sticla transparent. Asigura-te ca scurgerea din pardoseala este buna.

Cada triunghiulara

Cada in forma triunghiulara poate inlocui cu succes cazile clasice, reusind sa ofere un plus de spatiu care poate fi altfel folosit, mult mai util.

Colturi rotunjite

Optand pentru colturi rotunjite la mobilierul din baie economisesti spatiu si nici nu risti sa te lovesti atunci cand esti grabita.

Dus supradimensionat

Poti inlocui cada de baie cu o cabina de dus pe tot spatiul pe care l-ar fi ocupat aceasta. Alege geamuri transparente pentru a realiza peretii cabinei de dus. In felul acesta nu vei obtura spatiul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea