Amenajarea casei

#garaj #centrala electrica #locuinte ciudate #locuinte bizare #rezervor de apa # autobuz scolar #barca de pescuit

6 spatii construite initial in alte scopuri si transformate in locuinta

Fie ca aveau nevoie de spatiu si nu si-au permis sa faca un credit la banca pentru a-si cumpara o noua locuinta, fie ca au reactionat unui impuls nebun, proprietarii acestor spatii mici, care au fost construite pentru alte scopuri decat spre a servi drept casa, le-au transformat in locuinte perfect functionale. Un garaj, un autobuz, o barca sau un rezervor de apa, toate aceste spatii sunt acum schimbate din temelii. Iata 6 dintre ele.


1. Centrala electrica

Desginerul Todd R. Cole, proprietarul firmei de arhitectura Strata, a transformat aceasta centrala electrica veche intr-o surprinzatoate locuinta cu adevarat originala.


2. Barca pe uscat

De ce sa o vanda sau sa o transforme in lemne de pus pe foc, daca nu se mai poate plimba pe apa cu ea? Mai bine o face casa! Asa a gandit proprietarul acestei mici ambarcatiuni din Kingston Tenessee, care si-a transformat barca intr-o locuinta in mijlocul padurii. Dotata cu panouri solare si generator, locuinta foloseste apa de la un izvor din apropiere.


3. Autobuz de scoala

In loc sa ajunga intr-un cimitir de masini, iar de acolo sa fie rupt in bucatele, acest autobuz diesel din 1998 a fost transformat intr-o rulota pentru campare. Are lumina, pat, masa si chiar o mini bucatarie.


4. Rezervor de apa

Pare incredibil, insa aceasta cabina a rezervorului de apa de dinainte de razboi a fost transformata radical intr-un penthouse, care se vinde cu 3,6 milioane de dolari. Conceput de firma de arhitecti Messana O'Rorke, cabina are doua dormitoare, un semineu si o terasa amenajata pe acoperis.


5. Barca de pescuit

Initial folosita ca barca de pescuit, acest vapor a fost de asemenea modernizat cu alte scopuri decat cele originale. Acum el include nu unul, ci doua dormitoare, o baie, un birou si un studio de arta. Mai mult, casa pe apa este dotata si cu masina de spalat si uscator.


6. Garaj

Acest garaj abandonat din orasul Bordeaux, Franta, a devenit o spectaculoasa locuinta moderna. Piesa centrala a acestui garaj o reprezinta mobila imensa din centru, care include o baie, dormitorul, dulapul canapeaua din living si biroul.





[[foto:huffingtonpost.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare