Amenajarea casei

#design interior #amenajare casa #amenajare dormitor #sfaturi amenajare dormitor #solutii amenajare

6 solutii pentru mai mult spatiu in dormitor

Vrei mai mult spatiu in dormitor, insa nu reusesti sub nicio forma sa castigi nici macar un centimetru in aglomeratia de accesorii indispensabile in camera? Incearca macar sa induci impresia de mai mult loc! Iata cateva trucuri usor de pus in practica si care iti pot fi de mare ajutor:

1. Obiecte asortate

Culorile si modelele mobilierului sau ale draperiilor sunt foarte importante pentru largirea spatiului. Daca fac parte din acelasi ton cromatic vor oferi o atmosfera mult mai relaxanta si ideea unei incaperi mult mai mari decat in realitate. Combinatia dintre bej si mustar, spre exemplu, va aduce o luminozitate mai intensa si te va ajuta sa castigi, cel putin vizual, un orizont mai larg.

2. Scoate in evidenta patul

Tapeteaza de sus pana jos peretele de la capatul patului. Culoarea gri, spre exemplu, este deosebit de relaxanta si ofera impresia de mai mult spatiu. Daca alegi si o lenjerie de pat in culori vesele, pastelate, care sa atraga lumina, vei reusi sa creezi o atmosfera intima si relaxanta in micul tau dormitor.

3. Alege ferestre cat mai inalte

Daca vrei sa te scalzi in cat mai multa lumina naturala, tot ceea ce trebuie sa faci este sa optezi pentru ferestre foarte inalte. Draperiile albe si mobilierul in acelasi ton vor da amploare incaperii si vor scoate in evidenta mobilierul.

4. Culori pastelate pentru o atmosfera romantica

Daca ferestrele incaperii nu sunt insa foarte mari, poti da un plus de luminozitate spatiului optand pentru nuante pastelate, cum ar fi rozul, si pentru perdele din tesaturi lucioase. Mobilierul si accesoriile de culoare alba vor spori intensitatea luminii si vor oferi si un plus de romantism dormitorului tau.

5. Rafturile mici maresc spatiul util

Se stie ca incaperile aflate la mansarda sunt cel mai greu de organizat. Pentru a profita la maximum de intregul spatiu, realizeaza nise in pereti pe care sa le folosesti pe post de rafturi. Chiar si peretii inclinati pot ascunde mici dulapioare.

6. Culori tari pentru contrast

Chiar daca este destinata relaxarii, poti zugravi camera chiar si intr-o culoare puternica. Peretii violet, spre exemplu, vor contrasta spectaculos cu niste covorase bej. Daca imbraci ferestrele cu draperii violet si vei folosi si o lenjerie de pat care sa se incadreze in aceeasi cromatica vei obtine rapid un spatiu mult mai amplu.

Sursa foto: elle.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea