Amenajarea casei

#reparatii casa #defectiuni casa #curatenie casa

6 probleme frecvente in casa si solutiile lor rapide

O usa sau o podea care scartie ori poate o cada de baie patata - toate acestea si nu numai risca sa devina suparatoare, daca nu intervii la timp pentru a remedia problema. Nu gasesti solutii rapide la problemele din jurul casei? Iata cateva idei!

1 Usa care scartaie

Usa de la dormitor, sufragerie, baie ori bucatarie scartie de fiecare data cand o deschizi? Afla ca poti scapa de sunetul strident pe care il produce aplicand pe balamale cativa stropi de spray WD-40. Misca usa inainte-inapoi de cateva ori, pentru ca solutia sa se prelinga pe intreaga suprafata a balamalei si gata!

O alta solutie este cea pusa in aplicare inca de pe vremea bunicii: unge balamalele usii cu vaselina sau ulei. Daca folosesti ulei, asigura-te ca nu aplici o cantitate prea mare, pentru ca acesta sa nu inceapa sa picure.

2 Podeaua care scartaie

Un alt sunet suparator, care iti poate periclita intentia de a te deplasa in liniste prin casa, este scartaitul podelei. Insa si acestuia ii poti veni de hac apeland la o solutie rapida: pudra de talc.

Cum procedezi? Presara pudra de talc direct pe parchet si asigura-te ca praful alb patrunde in crapaturile acestuia. Tine minte, insa, ca solutia nu este decat una de scurta durata si va trebui sa o pui din nou in aplicare, pentru a scapa de scartaitul podelei.

3 Candelabrul prafuit

Un candelabru pretios poate fi dificil de curatat. Cu toate acestea, ai cel putin o solutie la indemana. Iata ce ai putea sa faci: lasa candelabrul sa se raceasca, dupa care pune-ti o pereche de manusi albe, din bumbac (una uscata, una imbibata in solutie de curatat geamuri). In continuare, nu iti va mai ramane decat sa iei fiecare portiune a candelabrului, sa o stergi cu manusa umeda si sa o stergi, apoi, cu cea uscata.

In situatia in care candelabrul tau include cristale, inlocuieste solutia de curatat geamuri cu un amestec de 1 parte alcool medicinal la 3 parti de apa distilata.

4 Cada de baie patata

In timp, chiar si cea mai frumoasa si rezistenta cada de baie risca sa acumuleze pete inestetice. Ce poti face pentru a le indeparta? Amesteca parti egale de bitartrat de potasiu si bicarbonat de sodiu cu o cantitate suficienta de zeama de lamaie astfel incat sa obtii o pasta. Aplica pasta pe petele din cada si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. La final, clateste cu apa din belsug.

5 Decalcurile greu de indepartat

Daca decalcurile nu mai vor nicium sa dispara de pe suprafetele imprimate din casa, este momentul sa pui in aplicare urmatoarea idee: pulverizeaza decalcul si zona adiacenta cu WD-40, dupa care lasa solutia sa actioneze. La final, razuieste decalcul cu ajutorul unei carti de credit , spre exemplu. Nu uita sa degresezi suprafata cu sapun lichid de vase.

6 Becul greu de desurubat

Un bec care se incapataneaza sa ramana blocat poate fi desurubat cu ajutorul bandei adezive. Taie o bucata de banda adeziva , suficient de lunga pentru a o putea aplica de la un capat la celalalt, trecand prin partea de mijloc a becului. Prinde, apoi, becul cu degetele, tinandu-le pe banda adeziva, si misca becul pentru a-l desuruba.

Sursa foto: familyhandyman.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare