Amenajarea casei

#sifonier #lavanda #bicarbonat de sodiu #creta #haine #mucegai #molii #cedru #naftalina

6 moduri istete de a lupta contra moliilor si a mucegaiului

Moliile sunt atrase de tesaturi precum lana, bumbacul, matasea, de aceea isi stabilesc "locuinta" la tine in sifonier. Daca, pe langa molii, adaugi si mirosul de mucegai cauzat de umiditate, cu siguranta hainele tale nu o duc prea bine. Pentru ca in perioada sezonului rece, hainele tale sa fie bine pastrate in sifonier, trebuie sa iei in calcul cateva masuri cu ajutorul carora sa poti lupta cu daunatorii.

1. Lavanda

Lavanda este un agent antibacterian si antifungic care va tine moliile la distanta de hainele tale pe parcursul sezonului rece. Pune in sifonier un saculet cu lavanda si nu iti vei mai face probleme in privinta hainelor. La inceputul verii viitoare le vei gasi la fel cum le-ai lasat.

2. Cedru

Cedrul respinge in mod natural moliile si gandacii si, in plus, absoarbe mirosurile neplacute. Foloseste coaja de cedru sau uleiurile de cedru pentru a tine la distanta daunatorii de garderoba ta. Coaja de cedru poate fi folosita si dupa ce isi pierde mirosul. Daca o stergi cu smirghel, acesta revine cu aceeasi intensitate.

3. Naftalina

Poate cea mai cunoscuta solutie de a-ti proteja hainele de molii este naftalina. Folosita inca de pe vremea bunicilor, naftalina tine la distanta moliile. Pune intr-un ciorap pastilele de naftalina si prinde-le in sifonier cat mai sus cu putinta. Vaporii din naftalina vor impiedica moliile sa se apropie de hainele tale. Vestea buna este ca tipurile moderne de naftalina nu au acelasi miros neplacut, care se impregneaza in materialele textile.

4. Sapun parfumat

Pentru a evita formarea mucegaiului pe haine, cea mai buna solutie este sapunul parfumat. Asaza-l printre haine, iar in sezonul rece vei avea bluze si rochii frumos imbibate de parfumul preferat.

5. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai cunoscute produse de curatat si, de asemenea, este un puternic absorbant al mirosurilor de mucegai. Pentru a nu avea probleme cu garderoba pe perioada iernii, este recomandat sa pui o cutie cu bicarbonat de sodiu in sifonierul tau.

6. Creta

Pentru a reduce umiditatea din sifonier, tot ce trebuie sa faci este sa agati o bucata de creta. Aceasta va absorbi excesul de umiditate din aer, astfel ca nu iti vei mai face griji din pricina mucegaiului. Este important ca atunci cand creta se umezeste sa fie schimbata.

Sursa foto: untotheleastinternational.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea