Amenajarea casei

#tapet #modele tapet #tapet dormitor

6 modele reusite de tapet roz pentru casa

Tapetul roz este o gaselnita specifica unei case cu decor feminin si se poate dovedi o alegere cu bun gust daca optezi pentru modele stilate, pe care le combini istet. Te afli in cautarea unui tapet feminin pentru peretii casei tale? Iata 6 modele reusite de tapet roz!

1 Tapet roz inflorat

Un tapet roz cu model floral reprezinta alegerea fireasca pentru o casa decorata in stil traditional si elegant, in acelasi timp. Pentru a reusi o combinatie placuta, aplica tapetul inflorat pe un singur perete al incaperii si asorteaza-l cu draperii cu model similar. La fel de bine, poti insera mobila cu tapiterie asortata, eventual intr-o culoare mai putin stridenta (poti incerca tapiterie alba sau gri deschis, cu imprimeu in aceeasi nuanta).

2 Tapet roz indraznet

Daca nu te temi sa incerci o nuanta intensa de roz (cum este fuchsia), atunci un tapet de acest tip are toate sansele sa devina punctul de atractie al unei incaperi. Asigura-te, insa, ca il combini cu elemente mai putin stridente - mobilier alb, parchet din lemn natural deschis la culoare si decoratiuni care sa respecte aceasta paleta cromatica. Nu uita sa limitezi aplicarea tapetului pe un singur perete al camerei si, daca iti doresti un plus de inedit, indrazneste sa adaugi un fotoliu cu tapiterie fuchsia.

3 Tapet roz-maro

Daca doresti sa estompezi efectul produs de inserarea rozului in perimetrul unei incaperi, fara a-l elimina complet, poti opta pentru un tapet a carui culoare de baza nu este rozul, ci maroul. O nuanta inchisa de maro, combinata cu pete de roz deschis, diafan, vor crea un model deloc strident si usor de asortat.

Spre exemplu, poti aplica un astfel de tapet pe unul dintre peretii dormitorului, in fata caruia sa asezi un pat regal, acoperit cu lenjerie si cuvertura de pat in nuante elegante de maro (poti incerca maro deschis sau bej).

4 Tapet roz discret

Un tapet roz, intr-o nuanta pala, poate da o nota de eleganta unei incaperi amenajate pornind de la aceeasi nuanta. Astfel, in loc sa aplici un astfel de tapet pe intreaga suprafata a unui perete, poti crea un cadru fals in interiorul caruia sa inserezi un tapet roz, cu model floral alb.

Acesta se va asorta perfect unei incaperi in care predomina albul (pereti si mobilier) si aceeasi nuanta de roz, sub forma unor draperii si a tapiteriei pentru scaune, spre exemplu. O asemenea alegere cromatica este ideala intr-o incapere cu ferestre mari, prin care patrunde multa lumina.

5 Tapet roz vintage

In categoria vintage se pot incadra o multitudine de modele de tapet roz. Una dintre cele mai reprezentative alegeri ramane, insa, tapetul floral. Alege un model cu fundal alb si trandafiri roz pal, cu frunzulite verzi. Retro si, in acelasi timp, elegant, tapetul poate fi inserat intr-o incapere in care ai deja sau intentionezi sa aduci mobilier somptuos, de asemenea vintage.

6 Tapet roz dungat

Urmaresti sa amenajezi o camera in stil sofisticat? Un tapet roz-vernil, cu dungi, se va dovedi o alegere inspirata. Pentru ca este un model neconventional, poti aplica acest tip de tapet in holul casei, asortandu-l cu mobilier (cuier, pantofar etc.) intr-o nuanta de maro cat mai apropiata ca intensitate de rozul folosit.

Foto: architecturalhousemodels.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului