Amenajarea casei

#razatoarea pentru branza #tava branzeturi si vin #cutitul pentru branza #platou din lemn

6 accesorii de bucatarie pentru branzeturi fine

Piata de profil a ajuns intr-un stadiu extrem de avansat in aria accesoriilor pentru bucatarie, care transforma gatitul intr-o arta usor de pus de practica. Forma in care servesti alimentele este cel putin la fel de importanta precum gustul lor, mai ales daca discutam despre branzeturi.

Iti place sa iti surprinzi familia si musafirii cu sortimente fine si speciale de branza? Inseamna ca ai nevoie de accesorii de bucatarie care sa iti dea o mana de ajutor cand le asezi pe platou, le feliezi sau le razi, pentru mesele fastuoase de acasa. Mai jos, ai cateva exemple de ultima generatie, care sa iti reaprinda apetitul pentru branzeturi consumate la rang de cinci stele!

1 Razatoarea pentru branza

Cand razi branza pe o razatoare clasica, pentru legume, ai toate sanse sa o sfarami inestetic si sa ii strici consistenta. O razatoare speciala pentru branza nu doar ca te ajuta sa obtii bucatele perfecte de branza, ci are si un sertar colector pentru resturile mici, care nu se mai imprastie in jur si pot fi folosite si ele in preparatele tale.

2 Placute metalice pentru branza

Fa un platou exclusivist, cu mai multe tipuri de branza sofisticate, apoi ajuta-ti musafirii sa le identifice mai usor (si sa le aprecieze mai bine valoarea, implicit). Poti realiza acest lucru cu ajutorul catorva placute metalice pentru branza, carora le poti atasa etichete cu denumirea sortimentelor. Gasesti pe piata accesoriilor de bucatarie diverse forme amuzante (pasarele, soricei, fructe).



3 Tava compartimentata pentru branzeturi si vin

Vinul de soi si branzeturile fine merg de minune impreuna. Ce-ar fi sa le servesti ca in marile restaurante ale lumii, pe o tava compartimentata foarte chic, unde poti aseza bucata de branza cu un cutit special, alunele, fructele si paharul cu vin?

4 Cutitul pentru branza

Nu poti realiza un platou cu aperitive realmente estetic, fara un cutit profesional pentru taierea branzeturilor de tot soiul. Forma rotunjita a lamei si orificiile sale te ajuta sa tai cat mai artistic si creativ orice tip de branza preferi.

5 Firele pentru taiat

Un accesoriu special si foarte eficient este firul pentru taiat branzeturi, util in felierea fina a branzeturilor delicate, pentru aperitive si sandwich-uri pretentioase.

6 Platou din lemn

Tot pentru impresionarea musafirilor, poti achizitiona un platou din lemn special pentru servirea branzei cu stil. Cele fabricate din lemn dau un aer rustic mesei.


Sursa foto: interiorholic.com
 

  •   2013-05-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului