Amenajarea casei

#feng shui #amenajare baie #baie feng shui

5 trucuri esentiale pentru amenajarea unei bai feng shui

Baia este locul unde te poti relaxa dupa o zi obositoare de munca. Astfel ca, o baie perfecta trebuie sa fie un loc sanatos care sa te ajute sa-ti revitalizezi simturile. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, baia trebuie sa fie curata, deoarece un spatiu lipsit de igiena va acumula energii negative. In plus, apa poate fi un element perturbator, de aceea trebuie sa incluzi cateva tehnici feng shui in decorul baii.

In momentul in care te hotarasti sa-ti amenajezi o baie tinand cont de principiile feng shui este important sa ai in vedere cinci elemente de baza: locul baii, elementele de decor, culorile, forma si lumina.


1. Trucuri despre pozitionarea baii

Cel mai bun loc pentru pozitionarea baii este nord-est, deoarece aceasta zona este guvernata de elementele Pamantului, care controleaza energia apei. In cazul in care baia ta este pozitionata gresit, trebuie sa tii cont de celelalte elemente pentru a atrage energia pozitiva. In schimb, daca esti in cautarea unei locuinte noi, este bine sa tii cont de locul in care este pozitionata baia inainte de a inchiria sau cumpara o casa.


2. Trucuri despre echilibrul intre elemente

Pentru a avea o baie feng shui este important sa gasesti o modalitate de a aduce energia pamantului si a metalelor in incapere. Astfel, vei reusi sa creezi un echilibru al diferitelor elemente din baie care te vor face sa te simti mai tanar.



De exemplu, pentru elementele pamantului poti folosi ghivece cu flori, precum crini si ferigi. In cazul in care spatiul din baie este mic si cu putina lumina, ferigile sunt cea mai buna optiune.


3. Trucuri pentru alegerea culorii potrivite

Cele mai bune culori pentru baie sunt bej, caramel, crem, piersica, teracota, visiniu si gri. De asemenea, in traditia feng shui, elementul apa este sustinut de metale, ceea ce inseamna ca poti folosi nuante de argintiu si alb. Culorile metalice aduc o vibratie puternica in camera.

Culorile asociate cu elementul apa sunt albastru si negru, prin urmare este recomandat sa eviti folosirea acestor culori pentru accesorii.


4. Trucuri pentru alegerea formei

Formele ascutite ar trebui evitate in amenajarea baii. Astfel, este indicat sa alegi o oglinda rotunda si robinetele la fel. De asemenea, o baie ideala este in forma de patrat.


5. Trucuri despre lumina

Lumina naturala este esentiala pentru baie, intrucat transmite energie pozitiva si o senzatie de prospetime. Prin urmare, este recomandat sa ai o fereastra in baie.



Sursa foto: homeizea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului