Amenajarea casei

#tipuri marmura #marmura stona #stona #marmura

5 motive sa optezi pentru pardoseala din marmura

Marmura este unul dintre cele mai elegante materiale naturale folosite in constructii atat la interior, cat si la exterior. Este utilizata de mii de ani, iar atuul sau major este ca nu se demodeaza niciodata.

Interioarele in care se foloseste marmura au o nota sofisticata. Ai spune ca au ceva din luxoasele palate regale. Pentru ca inca din timpuri stravechi, marmura a fost asociata cu bogatia, cu opulenta.

Din punct de vedere istoric, podelele din marmura au fost asociate cu un sentiment de bogatie si opulenta. Este un material care a impodobit palatele regilor si reginelor si a fost folosit in unele dintre marile opere de arta si arhitectura produse in istoria omenirii.

Atunci cand este instalat intr-o bucatarie, poate crea un sentiment de sofisticare care se va desfasura in atmosfera camerei. Astazi, marmura a devenit tot mai des utilizata in amenajarile interioare, datorita frumusetii sale. Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa optezi pentru podele din marmura in casa ta:

Stil

Placile de pardoseala din marmura infrumuseteaza spatiul, conferindu-i un aspect luxos greu de egalat. In acelasi timp, marmura este disponibila in mai multe culori, chiar si in mixuri uimitoare de nuante, oferind numeroase optiuni pentru integrarea intr-o schema decorativa. Dalele de marmura pot fi taiate in dreptunghiuri si triunghiuri de diferite dimensiuni, creand combinatii complexe.

Unicitate

Intrucat este o roca naturala, fiecare bucata de marmura este o piesa unicat, astfel ca nu exista inca una identica nicaieri. Marmura mozaicata este si mai frumoasa datorita nuantelor diferite care se imbina armonios in structura materialului, dand personalitate podelelor din marmura.

Naturalete

O locuinta cu podele din marmura te poate face sa te simti ca in natura. Raceala rocii, dar si aspectul sau inedit aduc practic natura in casa ta in forma cea mai pura. Chiar daca materialul este slefuit, el isi pastreaza energia naturala si te conecteaza cu exteriorul. In plus, marmura este un material ecologic si biodegradabil si nu va polua nici macar atunci cand vei decide sa inlocuiesti pardoseala din marmura. 

Stralucire

Spre deosebire de alte pietre naturale, marmura poate fi slefuita asa incat sa devina foarte stralucitoare, fina, matasoasa. Acest aspect sofisticat evoca un nivel inalt de eleganta si creeaza in acelasi timp o imagine distincta, scotand podeaua in evidenta si transformand-o intr-un punct focal al incaperii. Lustruirea marmurei scoata in evidenta culorile pietrei, facandu-le mai vizibile. In acelasi timp, marmura fiind translucida, creeaza un frumos joc de lumini.

Caldura

Marmura este un bun conductor de caldura, fiind varianta ideala in cazul sistemelor de incalzire prin pardoseala. Spre deosebire de alte materiale, marmura mentine caldura timp indelungat. In plus, atunci cand este calda este si mai placuta la atingere, avand finetea unei panze de matase.

Marmura este, asadar, o investitie de durata, iar alegerea ei nu este o misiune usoara. STONA este unul dintre cei mai mari distribuitori de piatra naturala din Romania, iar in showroomul sau din Soseaua Pipera e disponibila o gama foarte variata de materiale. In plus, specialistii firmei iti stau la dispozitie cu cele mai avizate sfaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea