Amenajarea casei

#lemn #decoratiuni #mobila #stil antic

5 motive pentru a alege mobilier in stil antic

Mobilierul inspirit din stilul antic are un sarm aparte si da o nota eleganta, nobila, locuintei tale. In cazul in care ai o fire mai romantica sau mai teatrala iar mobilierul cu linii simple existent pe piata la ora actuala ti se pare monoton, iti propunem sa iei in considerare mobilierul inspirat din stilul antic. Iata cateva motive pentru care ar fi bine sa alegi un astfel de mobilier pentru casa ta:



1 Nu se demodeaza


Este destul de greu sa-ti pastrezi casa tot timpul in tendinte. Pentru ca locuinta ta sa se incadreze mereu in tendintele vremii este nevoie sa dedici timp, efort dar si bani.

Mobilierul inspirit din stilul antic nu se demodeaza niciodata ba din contra, odata cu trecerea anilor, acesta va continua sa-si pastreze sarmul aparte.

Desigur, pentru ca rezistenta si frumusetea mobilierului sa nu paleasca in timp este nevoie ca acesta sa fie ingrijit, lustruit iar lemnul trebuie sa fie lacuit cu uleiuri potrivite.


2 Este durabil


Mobilierul vintage este mult mai rezistent decat cel confectionat in zilele noastre.

Si acest lucru pentru ca materialele folosite sunt de o calitate mai buna si sunt tratate cu diverse substante pentru a-i prelungi existenta.


3 Are un aspect aparte


Oricat de mult am aprecia tendintele din ultimii ani in ceea ce priveste realizarea mobilierului, trebuie sa recunoastem ca piesele antice sunt intotdeauna cele mai apreciate intr-o amenajare.

Nimic nu se compara cu masutele, dulapurile si taburetele clasice. Chiar si un singur element din aceasta categorie se va transforma intr-un punct central al decorului.


4 Se incadreaza oricarui decor


Nu este neaparat nevoie sa-ti amenajezi intreaga locuinta in stil antic.

O piesa de mobilier traditionala, cu aspect antic, va putea fi incadrata si intr-un decor modern.


5 Este usor de revandut


Probabil ca stii ca atunci cand iti cumperi mobila moderna valoarea ei scade imediat ce iesi cu ea de pe portile magazinului.

Insa nu putem vorbi de acelasi lucru si in cazul unei piese de mobilier vintage . Din contra, daca vorbim de o piesa interesanta, valoarea ei poate creste in timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea