Amenajarea casei

#mobila #vechituri #antichitati #sfaturi practice #vesela de portelan

5 lucruri din casa mai valoroase decat iti imaginezi

Cand te muti sau faci curatenie generala in locuinta, s-ar putea sa descoperi prin casa lucruri la care nu te-ai mai gandit ani de zile: vechituri, mosteniri de familie si obiecte care in prezent nu fac decat sa ocupe un plus de spatiu. Unele dintre aceste lucruri pot fi mai valoroase decat iti imaginezi. Casele de licitatie si colectionarii te pot ajuta sa castigi bani frumosi de pe urma unei simple piese vestimentare care se purta cu 50 de ani in urma.

Afla cum poti castiga bani cu ajutorul lucrurilor le care ai fi vrut sa le arunci, fara sa constientizezi cat de valoroase sunt ele de fapt:


1 Bicicleta

Nu arunca o bicicleta veche, deoarece acest vehicul banal ar putea fi cea mai mare bucurie a unui colectionar. Daca bicicleta a fost fabricata de o companie renumita precum Pegas sau daca reprezinta o anumita epoca, atunci ea poate fi un exemplar valoros. Nu restaura bicicleta inainte de vanzare, intrucat piesele moderne ii vor stirbi din valoare. Poti apela la un magazin, o casa de licitatie sau la serviciul de anunturi pentru a atrage cumparatori.


2 Haine vechi, de la firme de renume

In lumea modei, hainele vechi pot fi o adevarata comoara atunci cand sunt bine intretinute. O haina in stilul anilor '60, o pereche de manusi sau o rochie eleganta de la inceput de secol sunt lucruri care se pot vinde la preturi surprinzator de mari. Cufarul bunicii sau hainele vechi ale generatiilor trecute ascund uneori adevarate comori fashion.


3 Vesela de portelan

Daca preferi sa folosesti farfurii si cesti moderne, seturile ramase de la rude pot fi vandute in cazul in care sunt obiecte de calitate. Ceramica japoneza, seturile de ceai sau cele de farfurii pot fi expuse la un targ de antichitati, intr-un blog personal, un anunt la ziar etc.


4 Placi de vinil

Placile de vinil au fost la moda multa vreme in Romania, dupa care au intrat in randul vechiturilor din perioada comunista. Chiar daca in Romania acestea nu mai prezinta interes, in strainatate discurile de vinil sunt la mare cautare. Pe site-urile straine se vand discuri de vinil la preturi surprinzatoare.


5 Mobila veche

Daca ai un scrin sau o alta mobila veche care nu se integreaza in decorul casei tale, ia in considerare varianta reconditionarii si vanzarii acestuia. Mobilierul vechi, reconditionat de un profesionist, poate fi vandut la un targ sau la o casa de licitatii colectionarilor interesati.

Sursa foto: ifixantiques.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului